Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Poate fi transmis noul coronavirus prin alimente - explicația OMS

© Pixabay / FotoshopTofsAlimente sănătoase
Alimente sănătoase - Sputnik Moldova
Abonare
Organizația Mondială a Sănătății a explicat dacă noul coronavirus poate fi transmis prin alimente, după ce China a anunțat că a descoperit urme ale virusului pe produse alimentare importate.

CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), coronavirusul nu se transmite prin alimente.

Медик посещает пациентов, инфицированных COVID-19, в инфекционной больнице Victor Babes в городе Тимишоара. - Sputnik Moldova
Avertisment OMS: Tinerii se pot îmbolnăvi de forme grave ale infecției COVID–19

„Nu credem că (noul) coronavirus poate fi transmis prin alimente (…). Dacă am înțeles corect, China caută virusul pe ambalaje, a testat sute de mii de ambalaje și a găsit foarte puține, mai puțin de zece pozitive”, a explicat omul de ştiinţă Maria Van Kerkhove, citat de Sputnik France

„Oamenii nu trebuie să se teamă de mâncare”

Totuşi, „știm că (virusul) poate rămâne pe suprafețe un timp” și „am transmis instrucțiuni, prin FAO (Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite), cu privire la manipularea și lucrul cu alimentele”, astfel încât lucrătorii din sectorul alimentar să fie în siguranță în mediul lor de muncă, a adăugat șeful unității pentru boli emergente din cadrul OMS.

„Oamenii nu trebuie să se teamă de alimente, nici de ambalajele alimentare, nici de lanțurile alimentare”, a declarat Michael Ryan, coordonatorul situațiilor de urgență în sănătate la Organizația Mondială a Sănătății.

„În ceea ce privește Covid-19, mâncarea noastră este sigură. Nu există informații convingătoare cu privire la ideea că alimentele sau lanțurile alimentare ar participa la transmiterea virusului”, a mai spus acesta, amintind însă de măsurile de precauție obișnuite („spălatul mâinilor”, „gătitul mâncării”).

Pe 13 august, autoritățile chineze au anunțat că au găsit urme de virus, în timpul unui control de rutină, pe mostre de aripi de pui congelate, dar și pe ambalaje cu creveți din Ecuador.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0