Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doar astăzi o mai puteți face: Eveniment inedit în parcul Catedralei din Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariФонтан в сквере Кафедрального собора
Фонтан в сквере Кафедрального собора - Sputnik Moldova
Abonare
Cei care doresc să intre în posesia unor obiecte unice, confecționate de meșteri populari, trebuie să se grăbească – astăzi este ultima zi în care mai puteți merge la târgul specializat.

CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik.  Primul târg al anului 2020, „Târgul meșterilor populari”, a fost inaugurat sâmbătă în Capitală.  Acesta este organizat de Uniunea Meșterilor Populari din Moldova în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Primăria municipiului Chișinău.

Constantin Cojocaru - Sputnik Moldova
Târg dulce în Capitală: Iată unde găsiți miere la preț accesibil, direct de la producători

Scopul evenimentului este promovarea culturii meșteșugărești naționale și susținerea meșterilor care, ca rezultat al efectelor pandemiei, au rămas fără posibilitatea de realizare a obiectelor confecționate.

Secretarul de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării Andrei Chistol a menționat la inaugurarea târgului că ministerul va susține în continuare activitatea meșterilor populari prin organizarea unui târg al meșteșugarilor, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, în fiecare sâmbătă și duminică.

Cei care vor să viziteze „Târgul meșterilor populari” o mai pot face și astăzi, 16 august, în parcul Catedralei, aleea Pușkin, începând cu ora 09:00. Cerința principală este respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

La evenimentul organizat în centrul Capitalei vor putea admira lucrările a 35 de meșteri ce reprezintă cele 11 secții de artă meșteșugărească: broderia tradițională; croșeta tradițională; covorul tradițional; prelucrarea pielii; prelucrarea pietrei; olăritul tradițional; împletirea fibrelor vegetale; bijuteria tradițională; prelucrarea metalului; prelucrarea lemnului; portul național.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0