Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Astăzi îi felicităm pe cei care numără, înmulțesc și economisesc banii

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Primele trei persoane în stat le-au adresat astăzi mesaje de felicitare celor care activează în domeniul finanțelor, cu prilejul Zilei financiarului, marcată anual pe 15 august.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Președintele Igor Dodon, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și premierul Ion Chicu au difuzat astăzi mesaje de felicitare cu prilejul Zilei financiarului, marcată pe 15 august în Republica Moldova, deja de 25 de ani.

Супермаркет - Sputnik Moldova
Cum au evoluat prețurile la produsele alimentare în iulie și ce se întâmplă cu inflația

Primele trei persoane în stat le-au mulțumit finanțiștilor pentru activitatea lor și le-au urat „multă sănătate și succes” în continuare.

Vom menționa că toate cele trei persoane din conducerea de vârf a statului sunt economiști și finanțiști de profesie, activând pe parcursul mai multor ani în cadrul ministerelor Economiei și Finanțelor.

De ce calități are nevoie un bun financiar? De „un nivel ridicat de competență și dăruire, abilitatea de a gândi strategic, de a depăși crizele, de a vedea lumea, țara și omul prin prisma documentelor și cifrelor”, a menționat în mesajul său Igor Dodon.

Obiectivul major care stă acum în fața financiarilor moldoveni este, potrivit șefului statului, „de a menține stabilitatea financiară a țării noastre, de a găsi soluții optime pentru a preveni dezechilibrul financiar în condițiile de surmontare a consecințelor social-economice ale pandemiei”.

„Astăzi, în contextul pandemiei coronavirusului de tip nou, este greu de  supraestimat valoarea cunoștințelor profunde, onestității şi capacităților Dumneavoastră de a găsi soluții potrivite în vederea menținerii echilibrului financiar şi bugetar al instituțiilor publice şi unităților private, al țării în ansamblu”, se arată în mesajul Zinaidei Greceanîi.

„Dumneavoastră reușiți să asigurați echitatea financiară în țară, demonstrând că pentru autoritățile statului toate domeniile sunt importante - şi sănătatea, si protecția socială, şi educația, și agricultura”, a subliniat președintele Parlamentului.

În mesajul său prilejuit de Ziua financiarului, Ion Chicu a menționat că a activat în sistemul finanțelor publice și știe că „banii publici, ca și timpul, sunt calculați minuțios, pentru că sunt limitați și trebuie să ajungă pentru necesitățile stringente ale țării”.

„Angajații din sistemul financiar-bancar joacă un rol important în dezvoltarea și consolidarea economiei țării și sporirea bunăstării populației. Credeți-mă, ei nu au dreptul la emoții și nici la greșeli, pentru că în responsabilitate lor se află securitatea financiară a țării, buna activitate a întreprinderilor și a instituțiilor de stat”, a adăugat prim-ministrul.

Contribuția profesioniștilor din sistemul finanțelor publice este determinantă în situația actuală, a menționat Ion Chicu, pentru că „împreună reușim să facem față crizei financiare provocate de pandemia COVID-19 și de seceta din acest an”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0