Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vacanțele în Moldova, mai scumpe decât în Turcia: Cât costă un sejur de șapte zile

© Photo : Igor VzorovБендерская крепость
Бендерская крепость - Sputnik Moldova
Abonare
Vacanțele în Moldova au devenit brusc mai scumpe pe timp de pandemie decât cele petrecute peste hotarele țării. Antrepenorii profită de numărul mare de turiști.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Pandemia COVID-19 a dat este cap multe planuri, incusiv cele legate de vacanța de vară. Pentru cetățenii moldoveni majoritatea țărilor rămâne inaccesibilă. Unica soluție, o destinație departe de meleagurile natale, este Turcia. Moldovenii pot zbura acolo cu cursele charter sau regulate. 

Este clar, puțini sunt cei care riscă să plece din Moldova în această perioadă incertă și optează pentru sejururi în țară. Antreprenorii însă au profitat de această situație și au umfat prețurile la propriu. Astfel că banii pe care, în mod normal, îi puteai cheltuie pentru a te odihni într-o destinație exotică s-ar putea să nu-ți ajungă pentru o vacanță în Moldova.

De exemplu, un sejur la castelul din satul Bulboaca timp de șapte zile costă 1540 de euro. Este vorba de cazarea pentru două persoane cu trei mese incluse. Castelul dispune de căsuțe cu vedere la castel, piscină și un restaurant. Oamenii spun că este o sumă destul de mare pentru a petrece timpul acasă. Mai ales că nu te poți bucura de briza mării.

”Este destul de scump să îți petreci concediul în țară în această perioadă deloc ușoară din punct de vedere finaciar pentru toți. Mai bine banii aceștia îi economisesc și merg vara viitoare într-o vacanță mai exotică” a declarat pentru Sputnik Moldova, Alina Filimon.

Cu mai puțini bani poți să mergi la mare în Turcia și să stai la hotele de cinci stele, iar vederea să fie direct spre mare. Adevărul este că te supui riscului de infectare cu COVID-19.

Agențiile de turism au oferte mult mai tentante în Turcia. În hotele de cinci stele și pe malul mării. Un sejur de șapte nopți variază între 960 de euro și 1440 de euro. Mai puțin decât am plăti pentru o vacanță în Moldova.

”Chiar dacă ofertele în acest an în Turcia sunt destul de atractive, oamenii sunt rezervați în privința călătoriilor peste hotare în legătură cu pandemia de COVID-19. Sunt totuși și persoane care se încumetă să plece si petrec vacanșe frumoase. Mai ales că sunt puțini turișiti și au parte de mai multă liniște”, a declarat pentru Sputnik Moldova directorul unei agenții de turism, Ion Curmei.

© Photo : Ion CurmeiIon Curmei, administratorul unei firme de turism
Vacanțele în Moldova, mai scumpe decât în Turcia: Cât costă un sejur de șapte zile - Sputnik Moldova
Ion Curmei, administratorul unei firme de turism

Cei cărora le place aventura aleg să petreacă weekendurile în cort în mijlocul naturii. 

”Echipați-vă cu un cort, oameni dragi și vin bun. Loc frumos găsiți oriunde în Moldova noastră. Vă asigur că nu o să regretați. Estea cea mai bună metodă de a vă detașa de griji și gălăgia orașului”, a scris pe Instagram Valeria Chiriac.

Mulți dintre moldoveni evadează la sfârșit de săptămână undeva în natură. Chiar dacă o bună parte dintre ei nu sunt de acord cu prețurile destul de piperate puse de administratorii pensiunilor, locuri de cazare nu mai sunt disponibile pentru toată luna august. Am sunat la mai multe pensiuni pentru a face o rezervare, dar în toate cazurile ni s-a răspuns așa:

”- Alo! Bună ziua, doresc să rezervez o cameră pentru două persoane pentru acest sfîrșit de săptămână în pensiunea dumneavoastră. – Ne pare rău, locuri libere nu mai sunt până la sfîrșitul verii. Totul este rezervat”, ne-a răspuns administratoarea unei pensiuni de la Tribujeni, Orhei.

Amintim că Italia a anunțat că nu va permite intrarea sau tranzitarea celor din Republica Moldova din cauza numărului mare de contaminări cu COVID-19, zborurile fiind suspendate. La fel, Austria recomandă cetățenilor lor să evite călătoriile în Moldova. Ucraina, țara vecină, a impus carantină de două săptămâni pentru toți cei care vin din Republica Moldova. Excepție fac cei care fac testul negativ la coronavirus.  Pe teritoriul României pot intra doar câteva categorii de persoane. Doar spre Turcia cetățenii moldoveni pot lua avioanele de curse regulate sau charter.

Un studiu realizat de compania de cercetări sociologice Magenta arătă că aproape jumătate din persoanele chestionate își organizează singuri excursiile, puțin mai mult de o treime apelează la agenții, aproape 2/3 preferă odihna activă. În același timp, aproape fiecare al patrulea spune că nu găsește activități interesante în cadrul locurilor vizitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0