Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Certificate medicale necesare pentru școală și grădiniță – precizarea MSMPS

© Sputnik / Mihai CarausGimnaziul Ciutești raionul Nisporeni
Gimnaziul Ciutești raionul Nisporeni   - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul de resort a precizat printr-un comunicat că, la reluarea procesului de studii, nu este necesară prezentarea certificatului medical (F-027) pentru toţi copii care vor merge la şcoală şi grădiniţe.

CHIŞINĂU, 16 aug – Sputnik. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a făcut claritate în ceea ce privește necesitatea prezentării certificatului medical (F-027) pentru copii și elevii, odată cu începerea procesului educațional de la 01 septembrie 2020.

Sergiu Afanasiu - Sputnik Moldova
În pragul disperării: Cum se descurcă o grădiniță privată din Capitală pe timp de pandemie

Astfel, acesta se solicită doar pentru copiii care se înmatriculează primar la grădiniță sau clasa întâi.

Ministerul de profil a aprobat pe 31 iulie Ordinul  „Cu privire la examinările medicale profilactice a copiilor pentru admitere în instituţiile de învățământ preşcolar primar şi gimnazial, inclusiv periodice, în condiţiile pandemiei cu infecția cu Coronavirus de tip nou (COVID-19)”.

Prevederile ordinului respectiv se referă la două tipuri de examene medicale:

  • Pentru admiterea (înmatricularea copiilor în instituțiile de învățământ, înmatricularea pentru frecventarea grădiniței, înmatricularea în clasa întâi sau în cazul când este schimbată școala), până  la data de 20 august curent. În cazuri argumentate,  perioada de efectuare a examenului medical poate fi prelungită.
  • Pentru controlul profilactic periodic a copiilor sănătoși la vârste standarde, care se efectuează programat pe parcursul anului.

Ministerul menționează că scopul aprobării ordinului este de a simplifica procedura efectuării examinărilor medicale profilactice menționate la copii, inclusiv excluderii supraaglomerării în cadrul instituțiilor medicale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0