Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine a organizat protestele agricultorilor? Versiunea lui Alexandru Slusari

© Sputnik / Miroslav RotariАлександр Слусарь Alexandru Slusari
Александр Слусарь Alexandru Slusari  - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Alexandru Slusari a respins aprecierea premierului Ion Chicu potrivit căreia o persoană din Platforma DA ar sta în spatele protestelor agricultorilor.

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Deputatul de opoziție Alexandru Slusari, liderul fracțiunii parlamentare Platforma DA (Platforma Demnitate și Adevăr) i-a dat o replică prim-ministrului Ion Chicu, care apreciase că în spatele protestelor agricultorilor ar sta un proprietar al unei firme agricole care face parte din Platforma DA.

Poliția nu permite agricultorilor protestatari să intre în capitală pe șoseaua Chișinău-Hâncești  - Sputnik Moldova
Societate
Poze cu drona: Agricultorii protestatari și polițiștii, față în față

La un briefing susținut astăzi, Slusari a spus că printre protestatari se află oameni din mai multe partide. Deputatul a apreciat că „organizatorul principal al protestelor” ar fi actuala guvernare, care, în opinia sa, n-a reacționat adecvat la catastrofa din agricultură.

„Mă simt flatat de afirmația respectivă, dar acolo, printre protestatari, din câte am observat, sunt membrii diferitor partide și chiar mulți din PD. Așa că politica nu a fost factorul liant al fermierilor - seceta nu a ales să lovească după culoarea politică, i-a afectat pe toți deopotrivă”, a comentat Alexandru Slusari.

„De fapt, organizatorul principal al protestelor este actuala guvernare care a reacționat la catastrofa din agricultură cu neglijență crasă și atitudine arogantă. Și pentru acest guvern, ca și pentru multe alte guverne de până acum ramura agricolă a rămas la statutul de cenușăreasă”, a adăugat liderul fracțiunii parlamentare Platforma DA.

În opinia lui Slusari, dacă agricultorii n-ar fi declanșat protestele, autoritățile n-ar fi reacționat. „Nu s-ar fi luat măsuri și nu ar fi fost fondat grupul ad-hoc de lucru. În spatele protestatarilor nu stau partide politice, ci zeci de mii de oameni, arendași, cotași, stau satele Republicii Moldova”, a declarat Slusari.

Sputnik a scris anterior că Ion Chicu și-a făcut publică părerea că în spatele agricultorilor protestatari ar sta un proprietar al unei firme agricole care face parte din Platforma DA. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0