Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția: Protestatarii au admis abateri care cad sub incidența mai multor articole

© Sputnik / Mihai CarausPoliția nu permite agricultorilor protestatari să intre în capitală pe șoseaua Chișinău-Hâncești
Poliția nu permite agricultorilor protestatari să intre în capitală pe șoseaua Chișinău-Hâncești - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția Republicii Moldova a emis un comunicat de presă în care vorbește despre abaterile de la cadrul normativ al protestatarilor.

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Participanții la protestul agricultorilor au admis abateri care cad sub incidența a două articole. Este vorba de articolul 243/1   „Deplasarea neautorizată în grup pe drumurile publice” și articolul 225 Cod Contravențional „Blocarea intenționată a unei benzi de circulație sau a arterelor de transport”.

Poliția nu permite agricultorilor protestatari să intre în capitală pe șoseaua Chișinău-Hâncești  - Sputnik Moldova
Societate
Poze cu drona: Agricultorii protestatari și polițiștii, față în față

Precizarea a fost făcută de Poliția Republicii Moldova în contextul protestelor agricultorilor.

Totodată Poliția informează că nu s-au respectat deciziile Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică privind întrunirile, inclusiv și de acest gen. Mai exact, nu s-a ținut cont de numărul mare de persoane prezente la manifestație, dar nici de păstrarea distanței sociale.

La fel, potrivit poliției, nu s-au întocmit de către organizatori lista de evidență epidemiologică a evenimentului după modelul (nume, prenume, număr de telefon, adresă de domiciliu, etc.).

În context, Poliția anunță că este obligată să împiedice orice încălcare a legislației și a altor norme legale și recomandă tuturor participanților să dea dovadă de comportament bazat pe comunicare și dialog.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0