Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă un parc din Capitală este modernizat: Iată ce se întâmplă – Foto

© Sputnik / Miroslav RotariАфганский Парк
Афганский Парк - Sputnik Moldova
Abonare
„Unul câte unul, parcurile și scuarurile din capitală intră în reparație”, a anunțat primarul Ion Ceban. Acum sunt în toi lucrările de modernizare a parcului din sectorul Râșcani în care se află Complexul „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”.  

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. În parcul de pe strada Miron Costin, din sectorul Râșcani al Chișinăului, au început lucrările de reabilitare a aleii centrale – pavajul vechi este demontat și va fi înlocuit cu unul nou.

Totodată, pe aleile secundare ale Complexului Comemorativ „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” vor fi reabilitate bordurile și pavajul pe porţiunile în care acestea sunt deteriorate.

În unele cazuri, pavajul uzat va fi înlocuit cu lespezile bune ce vor fi demontate din zona centrală a parcului – aceasta va însemna și o economisire a banilor.

Lucrările urmează să fie finalizate „în toamnă”, potrivit conducerii municipiului Chișinău.

Primarul general, Ion Ceban, a explicat pe Facebook că înlocuirea pavajului de pe aleea centrală a parcului era necesară din motivul că, pe unele porțiuni, s-au produs tasări ale lespezilor în sol, denivelări. Pe alocuri, pavajul se surpă, „iar în scurt timp riscăm să avem un parc nou, modern, dar cu pavaj deteriorat, așa cum este pe marginea parcului”.

Obiectivul este ca lucrările de modernizare făcute acum să fie cât mai complexe, ca să nu fie necesar „să ne întoarcem peste un an cu noi reparații”, după cum a explicat Ion Ceban.

Primarul a anunțat că va fi reparat și havuzul din parc și va fi instalat un sistem automatizat de irigare, precum şi iluminat public modernizat.

Ion Ceban a scris pe Facebook că „unul câte unul, parcurile și scuarurile din capitală intră în reparație”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0