Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-a protestat la Ambasada Belarusului din Chișinău - Video

© Sputnik / Mihai Carausпротест представителей НПО у Посольства Белоруссии
протест представителей НПО у Посольства Белоруссии  - Sputnik Moldova
Abonare
Ong-iști de orientare pro-europeană au organizat o acțiune de protest în fața sediului Ambasadei Belarusului la Chișinău. Ei au transmis reprezentanței diplomatice o declarație în care condamnă felul în care a intervenit Poliția în timpul protestelor de la Minsk.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Un protest în fața sediului Ambasadei Belarusului la Chișinău a fost organizat joi, 13 august, de Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic.

Participanții la acțiune au condamnat felul în care a intervenit poliția în timpul protestelor de la Minsk de după anunțarea rezultatelor preliminare ale scrutinului prezidențial în care a Aleksandr Lukașenko a fost reales președinte al Belarusului.

Cuplu pe un scuter în fața polițiștilor în timpul protestelor din Minsk - Sputnik Moldova
FOTO: Proteste nocturne la Minsk după alegerile prezidențiale din Belarus

Participanții la actiunea de protest din fața ambasadei au purtat pancarte cu inscripții ce le rezuma poziția și au scandat „Rușine”.

Totodată, ei au transmis Ambasadei Belarusului o declarație în care-și exprimă atitudinea față de evenimentele de la Minsk.

Precizăm că, după încheierea alegerilor prezidențiale de duminica trecută și după anunțarea rezultatelor exit-poll-urilor, în mai multe orașe din Belarus au început proteste neautorizate. Oamenii s-au adunat la îndemnul forțelor de opoziție. Forțele de ordine de la Minsk au folosit grenade flash, gaze lacrimogene și tunuri de apă ca să disperseze mulțimea.

La rândul lor, protestatarii au încercat să opună rezistență poliției - sticlele goale au zburat din mulțime spre forțele de ordine. Mai multe persoane au fost reținute în urma confruntărilor.

Sputnik Moldova a publicat o galerie foto cu cele mai importante momente ale acestor proteste, în care forțele de ordine au intervenit și au utilizat gaze lacrimogene.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0