Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii care merg în Ucraina pot să nu stea în carantină: Iată în ce condiții

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca
Punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ambasada Republicii Moldova în Ucraina informează despre noile condiții de traversare a frontierei moldo-ucrainene.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Moldovenii care merg în Ucraina nu vor mai fi obligați să stea 14 zile în autoizolare, însă doar în cazul în care respectă anumite condiții. Ambasada Republicii Moldova la Kiev informează că rămâne obligatorie prezentarea la punctele de trecere a poliței de asigurare, care va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea COVID-19.

Totodată, cetățenii vor trebui să prezinte rezultatul negativ al testării COVID-19 efectuat în laboratoarele din Republica Moldova nu mai târziu de 48 ore de la data traversării frontierei, într-o limbă de circulație internațională, preferabil în limba rusă sau engleză.

Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Societate
Regulile de trecere a frontierei Republcii Moldova pe timpul stării de urgență - Detalii

„Mecanismul respectiv a intrat în vigoare la 13 august 2020 și prevede exceptarea cetățenilor străini de la obligația izolării la domiciliu sau carantină la intrarea în Ucraina în baza prezentării rezultatului negativ al testării COVID-19”, precizează Ambasada printr-un comunicat de presă.

Potrivit instituției, cetățenii Republicii Moldova care nu vor prezenta la punctele de trecere rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR) vor fi obligați să se izoleze la domiciliu (la rude, prieteni, spații arendate) sau să fie plasați în carantină (spații de observație) pe o perioadă de 14 zile, cu instalarea aplicației „Acțiune acasă” în telefonul mobil personal.

De asemenea, tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova, fără plasarea în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că tranzitarea va fi efectuată pe parcursul a două zile (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul) și a poliței de asigurare pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea COVID-19. Reamintim că autoritățile ucrainene au extins perioada de carantină până la 31 august 2020, cu respectarea tuturor normelor în vigoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0