Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video - Ion Chicu a discutat cu agricultorii de la Căușeni: Iată concluziile

© Sputnik / Mihai CarausПротесты аграриев в Кэушень
Протесты аграриев в Кэушень - Sputnik Moldova
Abonare
Ședința de lucru dintre premierul Ion Chicu și agricultorii din Căușeni s-a încheiat. Aceștia au abordat mai multe subiecte și au propus acțiuni de soluționare a acestora.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Restabilirea sistemelor de irigare, a sistemelor antigrindină, dar şi plantarea fâşiilor forestiere sunt inițiativele de soluționare a problemelor din agricultură și au fost expuse în cadrul ședinței de lucru a prim-ministrului Ion Chicu cu agricultorii din Căușeni.

„Problemele existente care apar și reapar de fiecare dată trebuie să fie identificate și discutate. Ori încercări de a bloca trasee sau a-ți manifesta nemulțumirea afectând alți cetățeni nu sunt instrumentele cele mai reușite”, a declarat Chicu după întâlnirea cu agricultorii.

Premierul a anunțat că săptămâna viitoare și oficiali de la Ministerul Agriculturii vor merge din nou în teritoriu pentru a revedea acțiunile de soluționare a problemelor.

Totodată, îi ziua de sâmbătă, prim-ministrul va reveni în Ștefan Vodă și Căușeni pentru a analiza ce s-a reușit să se realizeze până la acea dată.

VIDEO - Ion Chicu a mers la Ștefan Vodă să discute cu agricultorii>>>

Chicu este de părere că orice problemă poate fi soluționată doar prin dialog constructiv, fără imixtiune politică.

Aflat în vizită de lucru în raionul Căuşeni, Ion Chicu a discutat cu autoritățile și despre pregătirea instituțiilor de învățământ pentru noul an de studii, posibilitatea redeschiderii grădinițelor şi necesitățile sistemului medical.

După discuția avut că premierul, agricultorii din Căușeni au anunțat că formează o coloană de tractoare și alte mașini agricole cu care se vor îndrepta spre Capitală ca să protesteze chiar la întrarea în municpiul Chișinău dinspre Anenii Noi. Deocmadată coloana nu s-a pornit spre Capitală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0