Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Arborii de pe două străzi din Capitală vor fi tăiați: Vezi motivul

Abonare
Primăria municipiului Chișinău anunță că mai mulți arbori de pe două străzi din Capitală vor și tăiați.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Arborii aflați în stare fitosanitară necorespunzătoare de pe strada Mitropolit G. Bănulescu Bodoni și Alexandr Pușkin vor fi curățați sau tăiați. Informația a fost făcută publică de Primăria municiului Chișinău. Potrivit informațiilor, acțiunea are loc în contextul desfășurării lucrărilor de reparație a trotuarelor de pe aceste două străzi în perimetrul străzii Alexei Mateevici și Ierusalim.

Памятник Штефан чел Маре - Sputnik Moldova
Soarta ciudată și istoria monumentelor din Chișinău

„Autoritățile publice locale vor curăța și tăia arborii aflați în stare fitosanitară necorespunzătoare: au ramurile uscate, ori sunt în stare de putrefacție și reprezintă un impediment pentru lucrările de amenajare a pavajului”, este precizat în informarea de presă.

Pentru lucrările de rabilitare a trotuarelor din zona respectivă, municipalitatea acordă aproximativ 40 de milioane de lei, bani publici. În cazul în care rădăcinile copacilor nu vor fi înlăturate în următorii 1-3 ani pavajul nou va fi distrus, așa cum s-a întâmplat cu învelișul asfaltic existent sau cu pavajul vechi, precizează specialiștii.

Masa lemnoasă obținută în urma lucrărilor de tăiere sau curățire sanitară a arborilor va fi utilizată pentru reparația băncilor din parcuri și scuaruri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0