Va accepta sau nu România vaccinul anti COVID-19 din Rusia - Ce spune Iohannis

© Photo : Președintele RomânieiKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Klaus Iohannis a declarat aseară că nu există un vaccin aprobat în UE și că nu acceptă vaccinul din Rusia, iar singura soluție este ca lumea să poarte mască pentru a scăpa de această epidemie.

BUCUREȘTI, 12 aug - Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis a refuzat orice discuție despre vaccinul din Rusia și a afirmat că România este parte din Uniunea Europeană și încheie contracte cu entități din UE, atacând realizarea Rusiei pe motiv că nu ar exista nicio validare externă pentru acel vaccin.

Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Rusia
Vaccinul anti-Covid, ”Sputnik V”, anunțat de Putin: Rusia - comenzi uriașe, din 20 de țări

Ce ține de Republica Moldova cu referire la vaccinarea cetățenilor, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a declarat ieri după ședința Consiliului Suprem de Securitate că în prezent autoritățile de la Chișinău se pregătesc „foarte serios pentru vaccinarea împotriva gripei sezoniere”, caracteristică pentru perioada rece a anului. Cât privește vaccinarea anti-coronavirus, reprezentanții Guvernului constată că deocamdată nu există în lume vaccinuri a căror aprobare a fost finalizată. Republica Moldova s-a înregistrat la organizația mondială pentru vaccinuri, astfel încât să solicite vaccinurile împotriva COVID-19 imediat ce acestea vor fi înregistrate.

Amintim, Federația Rusă a anunțat înregistrarea primului din lume vaccin împotriva coronavirusului, care a fost elaborat de ruși. Acesta se numește „Sputnik V”. După cum a menționat președintele Rusiei, medicamentul este eficient și formează o imunitate stabilă. Putin a mai spus că una dintre fiicele sale a participat la un experiment: a fost vaccinată împotriva COVID-19. Mai mult, un miliard de doze ale primului vaccin anti Covid-19 din lume au fost comandate, iar Rusia lucrează și la un program de ajutor umanitar pentru țările în curs de dezvoltare, care nu își pot permite să producă sau să cumpere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0