Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un reanimatolog, despre vaccinul rusesc: Este ca un Mercedes în industria auto

© РФПИ и Центр имени Гамалеи / Accesați arhiva multimediaПервая в мире вакцина от коронавируса
Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
Un anestezist-resuscitator din cea mai înaltă calificare, profesorul Serghei Țarenko și-a împărtășit cu RIA Novosti opinia despre vaccinul rusesc, despre critici și rezistență la boală.

Noi, medicii, am făcut progrese în tratarea pacienților cu coronavirus folosind anticorpi monoclonali, steroizi, medicamente antivirale. Pacienții au început să moară mai puțin, dar totuși, în cazul formelor severe de infecție, trebuie să le transferăm la ventilație mecanică. Și apoi șase-opt persoane din zece mor din cauza infecțiilor nosocomiale. Astfel de pacienți ar fi salvați prin noi antibiotice. Dar este nevoie de ani de zile pentru a le dezvolta.

Există și o altă cale: de a proteja oamenii împotriva contractării coronavirusului. Calea este bună din toate punctele de vedere - și persoana este sănătoasă, și nici nu-i va infecta pe ceilalți. La urma urmei, cu cât sunt mai multe persoane rezistente la boli, cu atât stratul imunitar va fi mai important în societate, cu atât va veni mai degrabă sfârșitul epidemiei.
Putin a anunțat înregistrarea primului vaccin rusesc împotriva COVID-19 - Sputnik Moldova
Video
Putin a anunțat înregistrarea primului vaccin rusesc împotriva COVID-19

Deocamdată, rezistența la boală se formează numai dacă o persoană se îmbolnăvește de ea. Dar există și o opțiune mai sigură - imunizarea. Mai mult, există un vaccin eficient și sigur creat de specialiști de la Institutul Gamalei. Acest institut din comunitatea microbiologică este același brand ca și Mercedes în industria auto.

Îi cunosc de mulți ani pe academicienii de la Gintsburg și Logunov. Cu ei și colaboratorii lor, dezvoltăm noi modalități de a combate bacteriile rezistente. În plus, oamenii de știință ai Institutului au creat deja cu succes vaccinuri împotriva Ebola și MERS. Și nu doar că au creat, ci au și elaborat un mod sigur și eficient de a le crea - vectorial. Pe o parte de coronavirus, inofensiv pentru om - ca un ”transportator de rachetă”, este agățată ”o stație orbitală” - o parte din coronavirus. Și este lansată în interiorul organismului uman.

După ce se formează imunitatea și pe „vehiculul de transportare”, cât și pe „stația orbitală”. Pentru a consolida succesul, în trei săptămâni este lansată aceeași „stație orbitală” pe un alt „vehicul de lansare”, un adenovirus diferit. Și din nou, se formează imunitatea. Drept urmare, se formează o imunitate mai slabă pentru ambele adenovirusuri (la urma urmei, organismul nu are nevoie de el), cât și pentru coronavirus - o apărare imună stabilă și fiabilă.

Simplu, ca și tot ce-i genial. Și până la urmă, nimeni, cu excepția stângacilor noștri, nu le-a dat prin cap asemenea subtilități. În lume sunt create mai multe vaccinuri vectoriale, dar ca să fie cu două „vehicule de transportare”!

Vaccinul a fost deja testat pe voluntari. Mai mult, primii voluntari au fost toți angajații Institutului Gamalei. Ei sunt ca niște creatori ai unui pod nou - au stat sub acest pod, în timp ce primul tren a mers de-a lungul acestuia! După aceea, vaccinul a fost testat pe voluntari militari. Nu a existat nicio complicație, cu toții au o imunitate puternică.

Президент РФ В. Путин провел совещание по вопросам о санитарно-эпидемиологической обстановке в РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a anunțat înregistrarea în Rusia a primului vaccin împotriva coronavirusului

Nu este de mirare că în presă a urmat un val de critici. De la simple speculații despre tehnologia furată până la speculații pseudoștiințifice despre deteriorarea potențială a sănătății în caz de infecție accidentală cu coronavirus în timpul formării imunității la vaccin. Ultimul sună înfricoșător: câștig dependent de anticorpi (ADE). Înfricoșător pentru nespecialiști. Iar virusologii cunosc că efectul ADE a fost descris doar pentru febra Dengue, și chiar nici atunci nu are legătura cu vaccinările. În alte cazuri, efectul este uneori observat într-o eprubetă. Și nu în cazul infecțiilor cu coronavirus.

Și atunci apare întrebarea. Și cine finanțează această companie în presă? De cine depind „experții independenți”? Secretul lui Pulcinella: de la producătorii de alte vaccinuri, care au rămas în urma oamenilor de știință ruși. De asemenea de la producătorii de medicamente antivirale - uneori medicamente eficiente, dar numai pentru forme ușoare ale bolii și care au un număr mare de reacții adverse.

Noi, ca medici pracicieni, ne este rușine să privim această bătălie din culise. Noi așteptăm când vor înceta să mai vină pacienți cu coronavirus și când vom putea face față altor boli, de care nu avem timp să ne ocupăm în deajuns pe timp de epidemie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0