Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

VIDEO: Azotatul din amoniu din Galați - Poliția dă detalii despre cum e depozitat

© AP Photo / Firdia LisnawatiAzotat de amoniu
Azotat de amoniu - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Galați spune că, la ora actuală, îngrășământul se află în custodia societății la care a fost găsit.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Galațiul a intrat în atenția mass-media după ce, zilele trecute, Poliția a anunțat că a găsit 35 de tone de azotat de amoniu depozitat în condiții improprii în sediul unei firme. Administratorul societății este cercetat pentru trafic de produse și substanțe toxice, informează Sputnik.

Azotat de amoniu - Sputnik Moldova
La hotar cu Moldova, au fost găsite 35 tone de azotat de amoniu, care a explodat în Beirut
Sursa citată subliniază că substanța este foarte periculoasă, ea provocând explozia tragică de la Beirut. În România, în 2004, a avut loc o explozie la Mihăilești, din 2004 din cauza unui camion care a sărit în aer și care conținea 20 de tone de azotat de amoniu. Prin comparație, explozia din Beirut a fost declanșată de depozitarea improprie a unei cantități de peste 2.700 de tone de azotat de amoniu.

Ce s-a întâmplat, însă, cu cantitatea uriașă de azotat de amoniu a explicat, exclusiv pentru Sputnik, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Galați, comisar-șef Gabriela Costin.

”Deocamdată știu că a fost lăsat în custodie pentru că nu a putut fi ridicat, cu obligația administratorului societății să amenajeze un spațiu special pentru depozitare. A doua zi după ce s-a făcut sesizarea au trecut colegii mei prin zonă și se construia deja o platformă specială cu beton pentru depozitare”, a declarat comisarul-șef Gabriela Costin.

Mai jos puteți viziona o filmare transmisă de Poliția Română Galați pentru Agenția de Presă Sputnik în care se observă sacii cu azotat de amoniu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0