În Belarus s-a anunțat reținerea „coordonatorului” dezordinilor în masă

© REUTERS / AGENCJA GAZETAАкция протеста в Минске
Акция протеста в Минске - Sputnik Moldova
Abonare
Televiziunea națională din Belarus a anunțat că a fost reținut „coordonatorul” dezordinilor în masă de la Minsk.

CHIȘINĂU, 12 aug - Sputnik. Coordonatorul dezordinilor în masă a fost reținut la Minsk, anunță postul național de televiziune din Belarus, citat de RIA Novosti

El ar fi avut trei subordonați care, la rândul lor, „coordonau sute de persoane”, potrivit sursei citate.

Акция протеста в Минске - Sputnik Moldova
Tensiunile iau amploare la Minsk: Jurnaliști atacați de "oameni în negru"

„La Minsk au fost reținuți coordonatorii dezordinilor în masă. Unul dintre reținuți închiria o cameră la etajul 17 al hotelului „Belarus”. De acolo, el coordona acțiunile. Bărbatul controla acțiunile a trei subordonați. Ei, la rândul lor, gestionau sute", a informat postul de televiziune prin Telegram.

În seara zilei de 9 august, după alegerile prezidențiale din Belarus în care, conform datelor preliminare ale CEC, a câștigat conducătorul de mai bine de 26 de ani al țării Alexander Lukashenko. Într-o serie de orașe au început proteste masive neautorizate. Acțiunile au continuat luni și marți.
Protestatarii din centrul Minskului au ridicat baricade din tomberoane. Poliția a folosit gaze lacrimogene și tunuri de apă împotriva lor. Protestatarii au fost forțați să plece din centrul orașului.

Potrivit Ministeruluid e Interne al Belarusului, duminică au fost reținute aproximativ 3000 de persoane, luni - aproximativ 2000. Unul dintre manifestanți a decedat când a încercat să arunce un obiect explozibil în direcția forțelor de ordine. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0