Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon, pentru Sputnik Moldova: Sperăm să primim vaccinul rusesc împotriva COVID-19

© Photo : Miroslav RotariИгорь ДодонИгорь Додон
Игорь ДодонИгорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
A fost înregistrat vaccinul rusesc împotriva coronavirusului, iar președintele Igor Dodon spune că problema furnizării acestuia în Moldova a fost discutată în cadrul vizitei sale de lucru la Moscova.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Șeful statului Igor Dodon și-a exprimat speranța că autoritățile de la Chișinău vor ajunge la o înțelegere cu Moscova privind furnizarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului, despre înregistrarea căruia a anunțat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

"Noi sperăm foarte mult că vom reuși să ajungem la un acord cu partenerii noștri pentru ca Moldova să primească acest vaccin. Deja am discutat acest lucru în cadrul întâlnirilor mele recente de la Moscova”, a declarat Igor Dodon pentru Sputnik Moldova.

Pe 11 august, Ministerul Sănătății al Federației Ruse a înregistrat vaccinul rusesc pe baza unui vector de adenovirus. A devenit primul vaccin înregistrat pentru noul coronavirus SARS-COV-2 de pe piață.

Президент РФ В. Путин провел совещание по вопросам о санитарно-эпидемиологической обстановке в РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a anunțat înregistrarea în Rusia a primului vaccin împotriva coronavirusului

Conform informațiilor din registrul de stare al medicamentelor, vaccinul va fi sub formă de soluție pentru injecție intramusculară. Perioada de valabilitate a medicamentului este de șase luni. Vaccinul este indicat pentru prevenirea COVID-19 la adulții cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. Se presupune că vaccinul se află pe lista medicamentelor esențiale și vitale.

Este precizat faptul că „medicamentul este format din două componente: componenta I și componenta II. Componenta I include un vector adenoviral recombinant bazat pe serotipul de adenovirus uman 26, care poartă gena proteinei S-virus SARS-CoV-2, componenta II include un vector bazat pe serotipul adenovirusului 5 uman, purtând gena proteinei S a virusului SARS-CoV-2".

Procesul de vaccinare trebuie să aibă loc în două etape: prima - cu componenta I, după trei săptămâni - cu componenta II. După administrarea vaccinului, pacientul va trebui monitorizat de un profesionist din domeniul sănătății timp de 30 de minute.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0