Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iată ce face Banca Națională în plină criză economică

© Sputnik / Miroslav RotariНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Peste 300 de elevi și tineri s-au înscris la prima tabără de educație financiară din Republica Moldova, care a început ieri în cadrul proiectului "Dă sens banilor", desfășurat de Banca Națională a Moldovei în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”.

CHIȘINĂU, 11 aug - Sputnik. În deschiderea evenimentului, guvernatorul BNM, Octavian Armașu, a menționat că educația financiară este o preocupare importantă a Băncii Naționale.

„Astăzi, noua realitate pe care o parcurge întreaga omenire impune o  nouă viziune asupra educației financiare, bazată pe o abordare digitală, dar care, ca și până acum, să vină din suflet și  dorința de a sprijini publicul în lumea financiar-bancară”, a spus el.

Национальный банк Молдовы  - Sputnik Moldova
Nou pronostic al BNM: Ce se va întâmpla cu inflația în următorul an
Tabăra de educație financiară include cinci sesiuni care se vor desfășura în fiecare zi pe parcursul acestei săptămâni la diverse subiecte din domeniul financiar-bancar. Astfel, participanții vor afla sau își vor aprofunda cunoștințele despre ceea ce reprezintă sistemul financiar național, conceptele financiare utilizate cel mai frecvent, economiile și investițiile, instrumentele de creditare și multe altele.

Cele discutate în cadrul primei tabere de educație financiară îi va ajuta, de asemenea, să înțeleagă mai bine informațiile despre cadrul legislativ și instituțional aferent sistemului financiar și să-și folosească mai eficient cunoștințele teoretice în situații practice.

Tabăra de educație financiară face parte din campania lansată vara aceasta de către Banca Națională a Moldovei „Petrece vacanța cu BNM”, care se va încheia pe 31 august 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0