Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

VIDEO - Filmul protestului agricultorilor din Căușeni: Iată cum s-a desfășurat

Abonare
Agricultorii din Căușeni și Ștefan Vodă au ieșit din nou la protest. Ei au cerut autorităților să vină cu soluții pentru a nu falimenta.

Agricultorii din Căușeni și Ștefan Vodă au ieșit din nou la protest. Fermierii se plâng că ministrul Agriculturii, Ion Perju, nu s-a ținut de cuvânt. Ei solicită, în continuare, să fie ajutați de autorități în lupta cu seceta.

La un moment dat, spiritele s-au încins, au avut loc altercații între polițiști și protestatari.

”Propunem ca timp de 20 de minute să fie blocat drumul cu ajutorul dumneavoastră. – Cum adică cu ajutorul poliție? Noi aici suntem să nu fie admise încălcări, dar dumneavoastră îmi cereți să vă ajut să blocați drumul? – Noi nu încălcăm, noi doar apărăm drepturile noastre”

Fermierii au blocat drumul Chișinău - Căușeni timp de 20 minute în semn de protest. Agricultorii au cerut de la autorități acțiuni concrete. Aceștia au blocat drumul câte 20 de minute la fiecare oră. Agricultorii au permis doar unei ambulante să treacă de protestul lor. IGSU a instalat un cort pentru a acorda primul ajutor medical în caz de necesitate. Fermierii intenționează să protesteze la Chișinău în caz că nu se va lua nicio decizie. Polițiștii au asigurat ordinea publică și au constatat că agricultorii au blocat drumul contrar legii.

”S-au scăpat unele momente de sub control din partea protestatarilor cum ar fi blocarea traseului. Acest lucru este ilegal” a declarat șeful Inspectoratului de Poliție Căușeni, Ion Balcan.

Oamenii legii nu au aplicat amenzi protestatarilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0