Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agricultorii nu vor ca premierul „să facă ședințe cu țăranii”, dar să decidă la Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausПротесты аграриев в Молдове
Протесты аграриев в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
După ora 13:00, unii agricultori ce protestează în sud-estul țării au blocat preț de câteva zeci de minute drumul către Chișinău, poziționându-se ei înșiși pe carosabil, fără tehnică. Ei se declară „disperați la maximum” și vor un sprijin solid din partea statului.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Un agricultor care participă la protestul de astăzi a apreciat în cadrul unei transmisiuni live realizată de Sputnik Moldova că statul ar trebui să-i ajute pe producătorii agricoli afectați dramatic de secetă cu cel puțin 2-3 mii de lei pentru fiecare hectar de pământ. Guvernul, reamintim, le-a promis o mie de lei pentru fiecare hectar.

Протесты аграриев в Молдове - Sputnik Moldova
Societate
Protest din disperare: Unii agricultori se îmbolnăvesc văzând că seceta i-a ruinat

„Suntem pe muchie de cuțit. Am alimentat tractoarele cu ultima motorină”, a povestit interlocutorul Sputnik.

Întrebat ce speranțe își leagă de discuția cu premierul Ion Chicu, care anunțase că se va deplasa la fața locului, pentru a vorbi cu participanții la protest, agricultorul a spus că nu vede rostul acestei vizite.

„Dumnezeu sa-l ajute. Dar ce-o să schimbe Chicu? Nu l-am ales să umble la ședințe cu țăranii. Să decidă acolo, pe loc”, a apreciat participantul la acțiunea de protest.

Un alt agricultor a intervenit, adăugând că premierul și ceilalți membri ai Guvernului ar trebui să hotărască ce răspuns dau agricultorilor „în ședință online”.

„Noi toți avem telefoane, putem să vedem. (…) Noi suntem disperați la maximum în situația din acest an”, a spus el.

După ora 13:00, agricultorii au început să blocheze drumul Chișinău – Căușeni, poziționându-se ei înșiși pe carosabil, dar fără tehnică. Reporterul Sputnik a relatat de la fața locului că un echipaj specializat care mergea să remedieze o avarie (o scurgere de gaze) nu a fost lăsat să treacă. 

După care agricultorii protestatari au deblocat șoseaua Chișinău-Căușeni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0