Alegerile din Belarus: Proteste violente după rezultatele exit-poll-urilor - Video

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaПротесты в Белоруссии
Протесты в Белоруссии - Sputnik Moldova
Abonare
În mai multe orașe din Belarus au început proteste neautorizate după anunțarea rezultatelor exit-poll-urilor. Potrivit datelor preliminare, actualul președinte, Aleksandr Lukașenko, a câștigat detașat alegerile de ieri.

CHIȘINĂU, 10 aug - Sputnik. Scrutinul care s-a desfășurat pe 9 august s-a încheiat cu tensiuni în Belarus.  

Potrivit rezultatelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale din Belarus, Lukașenko a acumulat 81,35% dintre sufragii, anunță RIA Novosti. Svetlana Tihanovskaya a obținut 8,09%, peste 4% au votat împotriva tuturor candidaților. Ceilalți trei candidați au obținut fiecare doar peste 1% din voturi. Prezența la urne a fost de peste 84%. 

În mai multe orașe din țară au început proteste neautorizate. Oamenii s-au adunat la îndemnul forțelor de opoziție. La Minsk forțele de ordine au folosit grenade flash, gaze lacrimogene și tunuri de apă ca să disperseze mulțimea.

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaÎn mai multe orașe din Belarus au avut loc proteste neautorizate
Alegerile din Belarus: Proteste violente după rezultatele exit-poll-urilor - Video - Sputnik Moldova
În mai multe orașe din Belarus au avut loc proteste neautorizate

Mulțimea s-a dispersat din sectoarele centrale ale Minskului în jurul orei 3 dimineața. În același timp, circulația rutieră a fost parțial restabilită și unele străzi au fost deblocate.

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaLa Minsk forțele de ordine au folosit grenade flash, gaze lacrimogene și tunuri de apă
Alegerile din Belarus: Proteste violente după rezultatele exit-poll-urilor - Video - Sputnik Moldova
La Minsk forțele de ordine au folosit grenade flash, gaze lacrimogene și tunuri de apă

Anchetatorii din Belarus inspectează acum locurile în care au avut loc acțiuni stradale neautorizate după alegerile prezidențiale, anunță Sputnik Belarus.

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaMulțimea s-a dispersat din sectoarele centrale ale Minskului în jurul orei 3 dimineața
Alegerile din Belarus: Proteste violente după rezultatele exit-poll-urilor - Video - Sputnik Moldova
Mulțimea s-a dispersat din sectoarele centrale ale Minskului în jurul orei 3 dimineața

Potrivit Sputnik Belarus, polițiștii au folosit echipamente speciale împotriva protestatarilor în timpul acțiunii. La rândul lor, protestatarii au încercat să opună rezistență poliției - sticlele goale au zburat din mulțime spre forțele de ordine. Mai multe persoane au fost reținute în urma confruntărilor.

Cinci candidați s-au înscris în cursa pentru funcția de șef al statului, inclusiv actualul președinte, Alexander Lukașenko, care conduce țara timp de 26 de ani. 

În listele electorale au fost incluși 430 de cetățeni belaruși, care locuiesc în Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0