Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Percheziții în Vama Leușeni: Era organizată intrarea ilegală în România – Video

Abonare
Persoane publice și agenți economici ar fi organizat traversarea hotarului cu România cu eschivarea de la normele instituite în contextul pericolului COVID-19. Organele de drept au efectuat percheziții la Vama Leușeni. A fost inițată o anchetă penală.

CHIȘINĂU, 10 aug – Sputnik. Persoane publice și agenți economici ar fi fost implicate în organizarea traversării frontierei de stat cu România cu eschivarea de la respectarea măsurilor prevăzute de starea urgență în sănătate publică declarată în consecința pandemiei generate de COVID-19.

Săptămâna trecută, organele de drept au efectuat percheziții în postul vamal „Leușeni-Albița”, în urma cărora au fost ridicate obiecte, telefoane mobile, documente, mijloace bănești și suporturi informaționale care ar demonstra că asemenea infracțiuni au avut loc. Nu sunt anunțate rețineri de persoane. 

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală conform elementelor componenţei de infracţiune prevăzute de art. 362, alineat 3, litera a din Codul Penal, referitor la organizarea migrației ilegale săvârşite de un grup criminal organizat.

Таможенный пункт Оанча  - Sputnik Moldova
Societate
În ce condiții se va intra din Moldova în România din 11 august

Acțiunile pretins ilegale ale unor persoane publice și agenți economici au fost documentate de ofițerii Serviciului Protecție Internă şi Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în colaborare cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), potrivit MAI.

Organele de drept informează că vor întreprinde măsuri speciale de investigaţii și acțiuni de urmărire penală în scopul stabilirii implicării şi a altor persoane în comiterea ilegălităţilor menţionate.

Acest tip de infracțiune, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Interne, este pedepsit cu amendă în mărime de la 300 până la 600 de unităţi convenţionale  sau cu închisoare de la 2 până la 5 ani.

SPIA îi îndeamnă pe cetăţenii să evite implicarea în infracţiuni de corupere, iar dacă dețin informații despre unele ca acestea să apeleze linia anticorupţie 1520.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0