Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Macron îndemnă autoritățile din Liban să facă reforme politice și economice

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaСаммит ЕС в Брюсселе
Саммит ЕС в Брюсселе - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Francez, Emmanuel Macron, îndeamnă autoritățile libaneze să întreprindă reforme politice și economice în țară.

CHIȘINĂU, 9 aug – Sputnik. Autoritățile libaneze trebuie să efectueze reforme politice și economice și să răspundă cerințelor legitime ale poporului lor, a declarat președintele francez Emmanuel Macron.

Duminică, la inițiativa Franței și a ONU, are loc o conferință internațională în format video pentru a sprijini Libanul, afectată de explozia din 4 august.

”Știm cu toții că această tragedie a lovit țara care a trecut printr-o criză politică și economică profundă pe parcursul a ultimilor luni, care continuă să se aprofundeze... Autoritățile libaneze trebuie să efectueze reformele politice și economice pe care le solicită poporul libanez și care să permită comunității internaționale să răspundă eficient pentru a reconstrui Libanul”, a declarat Macron la deschiderea conferinței.

Potrivit acestuia, autoritățile libaneze trebuie să răspundă aspirațiilor legitime ale poporului libanez. „Trebuie să facem totul pentru ca violența și haosul să nu prevaleze”, a subliniat el.

O explozie devastatoare s-a produs pe 4 august în zona portului maritim din Beirut, în apropierea bazei navale libaneze. Valul de explozie a distrus și deteriorat zeci de case, mașini, iar în mai multe sectoare ale orașului au fost sparte geamurile. Potrivit autorităților locale, explozia s-a produs din cauza detonării a 2.750 de tone de azotat de amoniu confiscate de vamă în 2014, care au fost depozitate în depozit. Explozia a curmat viața a 158 de persoane, peste 6 mii au fost rănite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0