Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dezordine în Beirut: Sute de persoane au avut de suferit - un polițist și-a pierdut viața

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Accesați arhiva multimediaСтолкновения в центре Бейрута
Столкновения в центре Бейрута - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit informațiilor apărute în presă, numărul victimelor, ca urmare a confruntărilor din capitala libaneză constituie aproximativ cinci sute de persoane, inclusiv zeci de angajați ai structurilor de forță.

CHIȘINĂU, 9 aug - Sputnik. Peste 70 de agenți ai forțelor de ordine au fost răniți, iar unul a murit în urma revoltelor din Beirut, informează RIA Novosti, făcând trimitere la Direcția Generală de Securitate a Libanului.

"Sergentul principal Tawfiq al-Dwaihi a fost ucis și peste 70 de angajați ai structurilor de forță au fost răniți în timpul acțiunilor de asigurare a securității și ordinii în timpul manifestațiilor din centrul Beirutului, care au avut loc pe 8 august", precizează autoritățile.

Mii de persoane s-au adunat pe 8 august la Beirut, cerând demisia guvernului și implementarea reformelor. Acțiunea a degenerat în confruntări de masă. Ca urmare, protestatarii au luat cu asalt clădirile a patru ministere și a unei asociații bancare. Acum clădirile care adăpostesc Ministerele Afacerilor Externe, Economiei și Energiei au fost eliberate de protestatari. Potrivit canalului TV Al-Manar, 490 de persoane au fost rănite ca urmare a revoltelor.

Este de remarcat că Ambasada SUA în Liban a susținut protestele din Beirut.

”Susținem dreptul lor de a protesta pașnic",precizează ambasada într-o postare pe Twitter.

​Ambasada a menționat că poporul Libanului „a suferit mult timp” și merită lideri care îi vor asculta și „vor schimba cursul, ținând cont de cerințele populației privind transparența și responsabilitatea [a autorităților]”.

O explozie devastatoare s-a produs pe 4 august în zona portului maritim din Beirut, în apropierea bazei navale libaneze. Valul de explozie a distrus și deteriorat zeci de case și mașini, iar blocurile din mai multe sectoare ale orașului au rămas cu geamurile sparte. Potrivit autorităților locale, explozia a fost provocată de detonarea a 2.750 de tone de azotat de amoniu confiscate de vamă în anul 2014, și care au fost depozitate în port. Explozia a ucis 158 de persoane, peste 6 mii au fost rănite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0