Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegeri valabile în Belarus: Rata de participare - peste 50 la sută

© Sputnik / Виктор Толочко / Accesați arhiva multimediaBelarus Presidential Election
Belarus Presidential Election - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comisiei Electorale Centrale din Belarus anunță că alegerile prezidențiale pot fi considerate valabile - la urnele de vot s-au prezentat peste 50 la sută dintre alegători.

CHIȘINĂU, 9 aug -Sputnik. Peste 54% dintre alegători și-au exercitat dreptul la vot în cadrul scrutinului prezidențial. Astfel, conform datelor de la ora 12, alegerile pot fi considerate valabile, a declarat președintele CEC din Belarus, Lidia Ermoșina.

Alegerile prezidențiale din Belarus sunt considerate valabile dacă mai mult de jumătate din cetățenii țării incluși în lista alegătorilor au participat la scrutin. Președintele este considerat ales dacă mai mult de jumătate dintre cetățenii țării care au participat la vot au votat pentru el.

"Alegerile din țară pot fi considerate valabile. Mai mult de 54% dintre alegători au participat la vot", a declarat Ermoșina.

Votarea anticipată a avut loc în Belarus în ultimele cinci zile. Rata participării a depășit 41%.

Предвыборная агитация в Белоруссии - Sputnik Moldova
Alegeri prezidențiale în Belarus: Secțiile de votare și-au deschis ușile - Video

În ziua principală de de vot, 9 august, secțiile vor funcționa între orele 8.00 și 20.00. În total, în cadrul acestei campanii electorale au fost constituite 5767 de secții de votare, dintre care 44 în străinătate, vor lucra în ambasadele și consulatele bieloruse din 36 de țări. Pe teritoriul Rusiei, secțiile au fost deschise la Moscova, Sankt Petersburg și Kaliningrad.

Cinci candidați s-au înscris în cursa pentru funcția de șef al statului, inclusiv actualul președinte, Alexander Lukașenko, care conduce țara timp de 26 de ani. În plus, în buletinul de vot este opțiunea de a vota „împotriva tuturor”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0