Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prea multe benzinării în Chișinău: Iată care va fi soarta acestora de acum încolo

© Sputnik / Miroslav RotariБензокалонка
Бензокалонка  - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul municipal Chișinău a adoptat o decizie privin amplasarea stațiilor de alimentare cu combustibil.

CHIȘINĂU, 8 aug – Sputnik. Prea multe benzinării într-un oraș atât de mic. De această părere este primarul Chișinăului, Ion Ceban. Mai mult, acesta este nemulțumit că multe dintre benzinăriile amplasate în municipiu „s-au transformat în baruri sau cafenele”.

Macara la un șantier - Sputnik Moldova
Societate
Se fură cu nesimțire în Chișinău: Iată cum sunt sustrase bunurile de pe șantiere – Video

Astfel, autoritatea locală a adoptat o decizie care prevede reglementarea amplasării stațiilor de alimentare cu combustibil și a depozitelor de produse petroliere în limitele teritoriale ale municipiului Chișinău.

Documentul stabilește că stațiile de alimentare și depozitele de produse petroliere pot fi proiectate, amplasate și construite doar pe terenuri pentru care este atribuit codul de reglementare urbanistică C7, în conformitate cu Regulamentul local de urbanism aprobat.

Totodată se interzice proiectarea, amplasarea și construirea obiectivelor de profil pe următoarele categorii de terenuri;

  • zone de protecție a bazinelor acvatice, zonele surselor de alimentare cu apă potabilă,
  • zonele stațiunilor balneare și sanatoriilor, în zonele verzi urbane, pe teritoriile rezervațiilor naturale,
  • în zonele de protecție a monumentelor istorice, în preajma instituțiilor sociale (teritoriul școlilor, grădinițelor, instituțiile medico-sanitare publice sau private, terenuri de joacă pentru copii și pentru sport)
  • în preajma zonelor de protecție a monumentelor de for public și a clădirilor de patrimoniu de importanță națională sau locală, în vecinătatea zonelor de odihnă sau de practicare a sportului.

Potrivit documentului, construcția acestor edificii se va face doar în baza unui plan urbanistic.

De asemenea, conform deciziei adoptate, Primăria municipiului Chișinău va face o solicitare către Guvern, privind revenirea la distanțele de proiectare precedente, de 50 metri. Pe teritoriul municipiului Chișinău activează circa 135 de stații de alimentare cu combustibil.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0