Meteo Moldova: Prognoza meteorologilor pentru următoarele 7 zile

© Sputnik / Miroslav RotariЖара
Жара - Sputnik Moldova
Abonare
Încă o zi toridă ne așteaptă astăzi, cu maxime de 33 de grade în nord și de 35 de grade în sud. Vântul va fi destul de vioi și ne va ajuta să facem față arțiței. Două avertizări meteorologice de tip Cod Galben sunt în vigoare în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 8 aug – Sputnik. Și pentru sâmbătă meteorologii anunță temperaturi foarte înalte. La fel ca vineri, maximele vor fi de +32..+35 de grade Celsius în regiunea de sud. Pentru regiunea de centru sunt prognozate maxime termice ale aerului de +31..+34 de grade, iar pentru cea de nord – de +30..+33 de grade.

Vântul se va înteți astăzi și va sufla din direcția nord-est, cu o viteză de 5-10 metri pe secundă. Presiunea atmosferică rămâne ridicată.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de StatPrognoza meteo pentru 8-14 august
Meteo Moldova: Prognoza meteorologilor pentru următoarele 7 zile - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru 8-14 august

Duminică, 9 august, arșița va scădea cu două grade. Meteorologii anunță cel mult +28..+31 de grade în nord, +29..+32 grade în centru și +30..+33 grade în sud.

Apă potabilă - Sputnik Moldova
Societate
Apă potabilă filtrată: Iată de unde o poți lua gratis în Chișinău – Foto

Vântul va fi mai domol și va sufla din nord-est cu o viteză de 1-6 metri pe secundă. Presiunea atmosferică se va normaliza.

Meteorologii prevăd ploi în ziua de 11 august, în partea de nord, și pe 12 august, în regiunile de nord și centru.

Reamintim că două avertizări meteorologice de tip Cod Galben sunt în vigoare în Republica Moldova.

Până pe 14 august este în vigoare un Cod Galben de caniculă și pericol excepțional de izbucnire a incendiilor, din cauza secetei și temperaturilor înalte. 

De asemenea, până pe 10 august meteorologii au instituit un Cod Galben de secetă hidrologică în râurile mici și bazinele acvatice din țară – fenomenul este provocat de lipsa precipitațiilor și temperaturile înalte. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0