Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

In memoriam Iuri Harmelin: Condoleanțe transmise de Ambasada Rusiei și de oameni de stat

© Sputnik / Miroslav Rotari Iurii Harmelin Юрий Хармелин
 Iurii Harmelin Юрий Хармелин - Sputnik Moldova
Abonare
Doliu în lumea teatrului din Moldova: Condoleanțe și cuvintele de regret sunt transmise familiei regizorului Iuri Harmelin din partea ambasadei Rusiei la Chișinău, a oamenilor de stat, dar și din partea colegii săi.

CHIȘINĂU, 8 aug – Sputnik. Ambasada Rusiei în Moldova și-a exprimat condoleanțele în legătură cu decesul fondatorului și directorului teatrului „S ulițî Roz”, Iuri Harmelin.

"Ambasada își exprimă cele mai sincere condoleanțe familiei și prietenilor lui Iuri Arkadievici, întregii comunități teatrale din Moldova. Memoria marii figuri culturale va trăi întotdeauna în inima spectatorilor recunoscători și a studenților talentați”, este menționat în mesajul transmis de misiunea diplomatică.

În legătură cu decesul lui Harmelin și-a exprimat regretul și reprezentanții ”Rossotrudnicestvo” din Moldova.

"Cele mai profunde condoleanțe familiei, celor dragi, dar și colectivului de teatru!".

Și ministrul Educației, Igor Șarov, a transmis un mesaj de condoleanțe.

Și primarul general al Capitalei, Ion Ceban a transmis un mesaj în legătură cu trecerea la Domnul a regizorului.

”Fiind consilier municipal mulți ani a dat dovadă de profesionism și dedicație în munca SA. La ultima ședință a CMC, în care a participat, au fost votate decizii importante pentru Capitală, printre care și decizia de a fi realizat Planul Urbanistic General al municipiului", a subliniat Ceban.

De asemenea și consilierul președintelui Corneliu Popovici a transmis condoleanțe membrilor familiei și apropiaților regizorului.

"Moștenirea dumneavoastră va trăi cu toți cei care au studiat la Liceul municipal de teatru, cu toți care au învățat de la dumneavoastră și de la ucenicii dumneavoastră și cu toți cei care sunt în orice fel legați de Teatrul „S ulițî Roz". Vă mulțumim pentru tot", - a scris interpretul Pavel Malîșev pe pagina sa de Facebook.

"Iuri Harmelin. Regizor, fondator și director al Teatrului ”S ulițî Roz”, a fost sufletul și inima sa, iar astăzi Moldova a devenit mai săracă”, a subliniat fosta parlamentară Elena Bodnarenko.

Actrița rusă Polina Necitailo a menționat că „se grăbea mereu cu inima plină de viață către Chișinău, așteptând cu nerăbdare o nouă întâlnire cu dragul și și iubitul Iurocika Arkadievici Harmelin”.

”În toate interviurile, în cadrul orelor cu studenții, în conversațiile cu camarazii de idei, maestrul era întotdeauna un exemplu, amabil, înțelept, sensibil, atent, creator, credincios, care a făcut atât de mult bine oamenilor și a creat atât de mult pentru Arta ...”, a precizat ea.

Știrea despre decesul regizorului Iuri Harmelin a apărut în dimineața zilei de sâmbătă.  

Ultimul său interviu, regizorul la acordat în ajun publicației Sputnik Moldova. Acesta poate fi citit aici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0