Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Apă bună de 10 milioane de euro - proiect grandios în sudul țării

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaВода, APĂ
Вода, APĂ - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Finanțelor anunță că a fost semnat acordul de implementare a grantului în valoare de 10 milioane de euro din partea Uniunii Europene. Banii vor fi folosiți pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apeduct și canalizare.

CHIȘINĂU, 7 aug - Sputnik. 10 milioane de euro alocate de Uniunea Europeană Republicii Moldova vor ajunge la Cahul și vor fi folosiți pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apeduct și canalizare. 

Apă potabilă - Sputnik Moldova
Societate
Apă potabilă filtrată: Iată de unde o poți lua gratis în Chișinău – Foto

Banii vor fi debursați în trabșe până la sfârșitul anuljui 2024, prin intermediul băncii germane KfW.

De altfel, din aceste resurse va fi cofinanțat proiectul în desfășurare„Aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul”, finanțat în baza acordului încheiat acum doi ani între KfW, Republica Moldova şi municipiul Cahul. În cadrul acestuia, KfW a acordat Republicii Moldova un grant în valoare de 23,5 milioane de euro.

De implementarea proiectului este responsabilă Agenția de Dezvoltare Regională Sud.

Ministerul Finanțelor precizează că acest proiect are drept scop „minimizarea riscurilor pentru sănătate, precum și îmbunătățirea protecției mediului prin reducerea poluării apei și conservarea apelor subterane din sudul Republicii Moldova. El este implementat în conformitate cu Planul de gestionare a bazinului hidrografic pentru districtul Dunăre-Prut și Marea Neagră pentru utilizarea mai inteligentă a resurselor naturale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0