Reacție incendiară din China contra dezinformării susținute de Bruxelles: ”O mizerie!”

© Sputnik / Georgiana ArseneProteste împotriva legii carantinării și izolării, București
Proteste împotriva legii carantinării și izolării, București - Sputnik Moldova
Abonare
Este îngrijorător că o publicație de prestigiul lui ”Politico” ajunge să publice minciuni și manipulări de tipul ”protestatarii neagă existența virusului” și să se ia de tineri care au curajul de a-și exprima o opinie.

BUCUREȘTI, 7 aug - Sputnik.”ÎNTREBARE: Când știm că organele de dezinformare sunt în misiune? RĂSPUNS: Atunci când instituții susținute de stat (UE și România, în cazul de față) se promovează reciproc pentru a dezinforma și pentru a arunca lături peste cei care vorbesc liber”.

Așa începe textul transmis de la Beijing de reputatul jurnalist Daniel Tomozei-Dimian de la Radio China International, și el se referă la un articol din ”Politico”, o importantă publicație susținută de Bruxelles.

”Avem o mizerie de text semnată de un anume Matei Roșca în Politico (portavoce pe bani UE), preluată de DIGI24 (portavocea securității de rit nou)”, scrie jurnalistul de la Beijing, care arată că ”În mizeria de text se afirmă că eșecul guvernului Iohannis-PNL în lupta cu epidemia COVID-19 din România este datorat ”campaniei de dezinformare în care este implicată și propaganda rusă“!

Întrebarea este firească - domnilor, sunteți bine-bine? ”Probabil că cel puțin Matei Roșca are nevoie de un control de echilibrare sau poate că dimpotrivă, așa trebuie să joace: total dezechilibrat în raport cu realitatea!”

Jurnalistul observă că unul dintre principalii „acuzați” de publicația UE este tânăra Iosefina Pascal, pe care el o consideră ”una dintre cele mai echilibrate și lucide voci ale perioadei din urmă, personalitate devenită publică prin pozițiile ferme și clare care îndeamnă la ADEVĂR și RAȚIUNE!”.

”Însă, în niciun caz Iosefina Pascal nu a negat existența noului coronavirus!”, scrie Dan Tomozei, fapt pe care l-am arătat și noi în repetate rânduri.

În acest sens, este îngrijorător că o publicație de prestigiul lui „Politico” ajunge să publice minciuni și manipulări de tipul ”protestatarii neagă existența virusului” și să se ia de tineri care au curajul de a-și exprima o opinie.

De altfel, tentativele ridicole de a induce ideea că orice persoană citată de Sputnik este un ”om al Moscovei”, că lucrează ”la ordin”, într-un fel de sistem de influențare și propagandă sunt nu numai prostești, dar neagă însăși valoarea (ideilor) unor români.

Pentru că asta am făcut, să cităm persoane care au expus idei proprii, originale, nu copiate – și au dovedit că au suficientă valoare pentru a se face ascultați de mulți români. Că e vorba de politicieni, de jurnaliști sau de tineri care se exprimă în spațiul public, pentru noi a contat valoarea exprimării – nu ”orientarea”, așa cum contează în presa agreată, din păcate, de Occident.

”Oricine ai fi Matei Roșca, ești un gunoi cu nume de român!”, transmite în final Daniel Tomozei – o concluzie la care noi NU subscriem, dar credem că e util pentru ”Politico” să o cunoască – și, prin ea, să înțeleagă că realitatea românească este cu totul alta decât a descris-o corespondentul prestigioasei publicații.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0