Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video - Un nou protest în Moldova: Iată ce se întâmplă în fața Guvernului

© Sputnik / Rodion ProcaProtest al reprezentanților grădinițelor private din Capitală
Protest al reprezentanților grădinițelor private din Capitală  - Sputnik Moldova
Abonare
Un nou protest se desfășoară la această oră în Chișinău. Mai mulți părinți și administratori de grădinițe private au venit în fața Guvernului.

CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Administratorii instituțiilor private de educație timpurie, dar și părinții ai căror copii frecventează aceste grădinițe protestează în fața Guvernului. Aceștia cer reluarea activității instituțiilor de învățământ din data de 10 august. Potrivit lor, în cazul în care activitatea le va fi sistată în continuare există riscul de a falimenta.

„Am rămas fără surse de existență. Nu mai avem cu ce achita chiriile. Suntem pe cale de faliment, dar avem și noi familii, copii… Trebuie să ne întreținem cumva ca să nu alegem să plecăm peste hotare”, spune managerul unui centru de pregătire preșcolară.

Aceasta spune că pierderile erau colosale încă dinainte de a le fi sistată activitatea, întrucât, pentru a oferi cele mai bune condiții micuților care frecventează Centrul au fost nevoiți să facă împrumuturi de la bancă.

„Banca nu ne așteaptă, iar noi nu avem cu ce achita creditele. Nu vă pot spune o sumă exactă, dar vă pot spune că avem foarte multe datorii. Și pentru chirie, și pentru salarii, și pentru credite, etc”, mai spune managerul instituției.

Protestatarii au semnat și o petiție în care solicită Guvernului să le permită redeschiderea de la 10 august și în care le promit autorităților să respecte cu strictețe regulile antiepidemice impuse de Comisia de Sănătate Publică.

Reprezentanții instituțiilor de educație timpurie mai spun că în cazul în care copiii mai sunt ținuți departe de grădiniță și educația în sălile de clasă există riscul major de accidente la domiciliu dar și degradare psihologică. De precizat, autoritățile intenționează să permită reluarea activității instituțiilor de educație timpurie de la 1 septembrie, asta în cazul în care numărul de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus va scădea. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0