Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ion Ceban a cerut demisia șefului unei importante întreprinderi municipale

© Sputnik / Мирослав РотарьМуниципальный совет, Ион Чебан
Муниципальный совет, Ион Чебан  - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul i-a cerut șefului de la „Autosalubritate” să demisioneze. Motivul ar fi că responsabilul n-a gestionat eficient situația legată de incendiul de pe poligonul de depozitare a deșeurilor din Țânțăreni.  

CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, i-a cerut astăzi directorului Î.M. „Autosalubritate", Eugen Axentiev, să-și dea demisia.

Incendiu la poligonul de deșeuri din Țânțăreni, Anenii Noi  - Sputnik Moldova
Dezastru la Țânțăreni, în coasta Capitalei: Iată ce se întâmplă la imensa rampă de gunoi

Primarul i-a reproșat șefului întreprinderii „Autosalubritate” că a gestionat ineficient situația în cazul incendiului care s-a produs în data de 27 iulie pe poligonul municipal de depozitare a deșeurilor menajere din satul Țânțăreni.

Primarul și-a argumentat solicitarea prin concluziile din raportul prezentat de un grup de lucru format din reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU)  și ai Serviciului Protecția Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI.

„În paralel, am cerut și o anchetă de serviciu la nivel de autoritate publică locală, privind elucidarea cauzelor ce au adus la apariția incendiului și aprecierea acțiunilor întreprinse și/sau inacțiunilor factorilor de decizie responsabili de gestionarea poligonului”, a spus Ion Ceban în ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC), după ce a solicitat demisia lui Eugen Axentiev.

Chestiunea va fi inclusă pe agenda ședinței CMC din 11 august.

Primarul Ion Ceban a precizat că pentru serviciile contractate suplimentar în scopul stingerii incendiului de la Țânțăreni și a înlăturării consecințelor acestuia, din Fondul de rezervă al municipiului Chișinău au fost alocate 700 de mii de lei.

Primăria Chișlinău a precizat că pe teren au fost antrenate autospeciale și echipe de pompieri, precum și buldozere, pentru a acoperi cu pământ sursa focului. Totodată, a fost adusă și tehnică suplimentară pentru lucrările de înlăturare a consecințelor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0