Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ambasada Rusiei în SUA, despre raportul Departamentului de Stat cu privire la „propagandă”

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteUS State Department building
US State Department building - Sputnik Moldova
Abonare
Raportul Departamentului de Stat cu privire la „propaganda rusă” are scopul de a „îneca” propunerile Moscovei de a relua cooperarea cu Statele Unite, a declarat ambasada Rusiei la Washington.

CHIȘINĂU, 6 aug - Sputnik. Potrivit ambasadorului Rusiei la Washington, raportul Departamentului de Stat cu privire la „propaganda rusă” are drept scop atenuarea propunerilor Moscovei privind reluarea cooperării cu Statele Unite.

Люди  у входа в здание американской газеты Нью-Йорк Таймс в Нью-Йорке - Sputnik Moldova
Propagandă împotriva știrilor: De ce mass-media occidentală pierde teren

Anterior, Centrul pentru Cooperare Globală din cadrul Departamentului de Stat a publicat un raport privind „pilonii dezinformării rusești”, care sistematiza conceptul de „propagandă rusă”. Această definiție a fost atribuită, în special, mass-mediei rusești cu finanțare de la stat. Ca exemple de dezinformare sunt aduse titlurile Sputnik, RIA Novosti, RT, Channel One, Russia 24 și altele.

Ambasada a îndemnat mass-media rusească și cea străină care „îndrăznește să critice Statele Unite” să țină cont de faptul că „ar putea și vor deveni aproape sigur obiectul unei examinări atente”, iar resursele lor din rețelele sociale americane riscă să fie blocate fără a fi oferite explicații.

Ambasada a declarat că Departamentului de Stat „deloc nu-i place existența unor surse alternative de informații”. După cum precizează misiunea diplomatică, pentru a le discredita „sunt implicate resurse importante”.

"Orice voce care contravine Washingtonului este declarată ”dezinformare” în serviciul Kremlinului și al serviciilor speciale rusești", au precizat diplomații într-un comentariu postat pe Facebook.

Ambasada a adus drept exemplu declarațiile absurde prezente în raport. Astfel, în cadrul „comunicațiilor oficiale ale guvernului”, Ministerul de Externe al SUA l-a inclus pe liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia Vladimir Jirinovski și pe postul privat de radio ”Govorit Moscova”.

”Dacă asta este culmea întregii structuri pe care colegii noștri americani au construit-o atât de atent, seamănă mai mult cu o casă de cărți de joc”, a precizat ambasada.

Departamentul de Stat al SUA a solicitat 138 de milioane de dolari în 2021 pentru a „contracara dezinformarea și propaganda din partea Rusiei”. Anterior, Kremlinul și Ministerul rus de Externe au negat în repetate rânduri acuzațiile aduse Rusiei privind dezinformarea.

În SUA există o agenție de stat pentru radiodifuziune străină - structura-mamă a ”Vocii Americii” și Radio Liberty / Europa Liberă, pe care Ministerul Justiției rus, împreună cu alte surse media, le-a inclus pe lista agenților străini. Organizația, care din 1994 se numea Comitetul guvernatorilor de radiodifuziune (Broadcasting Board of Governors), a fost redenumită în 2018 în Agenția Americană pentru Mass-media Globală (USAGM). În cadrul acesteia, sunt difuzate programe de televiziune, dar aproape în exclusivitate pentru transmisiunile pe internet. Agenția este finanțată integral din bugetul SUA, în 2017 cheltuielile sale s-au ridicat la 748 de milioane de dolari.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0