Tragedia de la Beirut – ”Este inacceptabil cum s-a procedat”

© REUTERS / MOHAMED AZAKIRВзрыв в Бейруте
Взрыв в Бейруте - Sputnik Moldova
Abonare
Se confirmă că exploziile violente au fost cauzate, cel mai probabil, de materiale extrem de explozibile și instabile confiscate şi stocate într-un de depozit nu tocmai propriu

BUCUREȘTI, 5 aug – Sputnik. Ultimele date transmise de autoritățile de la Beirut arată că sunt 73 de morți și circa 3700 de răniți, conform Ministerului Sănătăţii din Liban.

​Se confirmă de asemenea că exploziile violente au fost cauzate, cel mai probabil, de materiale extrem de explozibile și instabile confiscate şi stocate într-un de depozit nu tocmai propriu operațiunii – și asta de ani de zile.

Ar fi vorba de nitrat de amoniu – același compus care, într-o cantitate mult mai mică, a produs în România tragedia de la Mihăilești-Buzău, în 2004.

”Este inacceptabil ca 2750 de tone de nitrat de amoniu să fie depozitate şase ani fără măsuri de securitate”, a declarat însuși preşedintele libanez Michel Aoun.

Mai multe state au anunțat că vor trimite ajutoare Libanului. Vom reveni cu amănunte.

Doliu național timp de trei zile declarat de Președintele Libanului, măsuri excepționale și fonduri alocate în urma tragediei

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0