Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Precizarea Ministerului moldovean de Externe după explozia din Beirut - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова
Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a emis un comunicat în care precizează că niciun cetățean moldovean nu a avut de suferit ca urmare a exploziei din Beirut.

CHIȘINĂU, 5 aug - Sputnik. Ministrul moldovean de Externe, Oleg Țulea, a transmis în seara zilei de 4 august un mesaj de compasiune adresat omologului său libanez, Charbel Wehbe.

“Din numele Republicii Moldova, transmitem condoleanțele familiilor îndurerate și recuperare grabnică celor răniți în explozia de la Beirut”, se arată în mesajul șefului diplomației din Moldova.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că ambasada Republicii Moldova la Ankara, acreditată prin cumul în Republica Libaneză, este în contact cu autoritățile competente din Beirut pentru a preciza dacă printre victime nu sunt și cetățeni moldoveni. Din informațiile acumulate la moment, nu există cetățeni moldoveni afectați de explozie.

Взрыв в Бейруте - Sputnik Moldova
Societate
Video - Explozie puternică în Beirut: Clădiri distruse, zeci de oameni răniți

În caz de necesitate, cetățenii Republicii Moldova din Liban pot contacta misiunea noastră diplomatică la adresa de email: ankara@mfa.gov.md sau să telefoneze la Centrul de Apel al MAEIE. 

Totodată, MAEIE a făcut o precizare cu referire la informațiile din presa internațională că nava care a transportat încărcăura în portul Beirut ar fi fost sub pavilion Republicii Moldova.

”MAEIE recomandă consultarea Agenției Navale care gestionează registrul respectiv: bit.ly/3fBenG0”, atenționează instituția printr-un comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene monitorizează cu prioritate situația și va reveni cu informații actualizate în cazul evoluțiilor de interes public.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0