Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În sfârșit în instanță! Unele episoade privind frauda bancară vor fi deferite justiției

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procuratura Generală anunță că în scurt timp vor fi trimise în judecată „unele episoade vizând frauda bancară”.

CHIȘINĂU, 5 aug - Sputnik. Procuratura Generală informează printr-un comunicat de presă că „în timpul apropiat, Procuratura Anticorupție va deferi justiției unele episoade vizând frauda bancară”. Instituția precizează că va oferi în acest sens informații suplimentare, în limitele permise de rigorile legii, pentru a nu afecta desfășurarea în continuare a investigațiilor. 

Stoianoglo Alexandr - Sputnik Moldova
Societate
Procurorul general despre furtul miliardului: „Banca Națională a jucat un rol activ”

În altă ordine de idei, Procuratura a venit cu o reacție la informațiile apărute în presă cu privire la pretinse sechestre solicitate de procurori în raport cu administrația unei bănci. În acest context, instituția precizează că „Procuratura Anticorupție continuă acțiunile de urmărire penală în dosarul vizând frauda bancară”, fără a oferi mai multe detalii.

„Investigațiile procurorilor poartă un caracter strict legal, eforturile oamenilor legii fiind orientate spre documentarea, în limitele legislației procesual-penale, identificarea și tragerea la răspundere penală a tuturor celor implicați în devalizarea sistemului național bancar și nu în ultimul rând - recuperarea prejudiciului cauzat statului și cetățenilor”, se menționează în comunicatul de presă al Procuraturii Generale. 

Anterior, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că în ultimii ani investigarea „jafului secolului” a fost ineficientă, iar responsabilii de urmărirea penală nu au dorit să intre în detalii. 

El a menționat că atunci când a venit în fruntea Procuraturii Generale a constatat că de investigarea „jafului secolului” erau responsabili doar 10 procurori, în vreme ce volumul de lucru era imens. Acest fapt l-a determinat pe Stoianoglo să creeze încă trei grupuri de procurori. În prezent, patru grupuri de anchetatori investighează activitatea a patru grupuri de interese în furtul miliardului - grupul Șor, grupul Platon, grupul Filat și grupul Plahotniuc. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0