Tablou meteo îngrijorător – ce ne așteaptă astăzi: Prognoza pentru 5-11 august

© Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy / Accesați arhiva multimediaДевушки во время цветения подсолнечника на поле в Симферопольском районе
Девушки во время цветения подсолнечника на поле в Симферопольском районе - Sputnik Moldova
Abonare
Nicio picătură de ploaie nu apare în tabloul prognozei meteo pentru următoarele 7 zile. Ne așteaptă o nouă perioadă secetoasă, cu maxime de 33..34 de grade la umbră. Avem două avertismente Cod Galben: de caniculă și de secetă hidrologică.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Pentru astăzi meteorologii anunță temperaturi mai înalte decât ieri. Valorile termice ale zilei de 5 august vor fi de +28..+31 de grade Celsius în nord, +29..+32 de grade în centru și +30..+33 de grade în sud.

Помидоры - Sputnik Moldova
Ce pot planta moldovenii acum în grădină pentru a obține „a doua roadă” - expert

Acestea sunt temperaturile prevăzute de meteorologi la umbră, pentru că direct în bătaia Soarelui termometrele pot indica și cu 10 grade mai mult.

Puțini nori vor fi prezenți pe cer în regiunile de centru și sud, dar în nord Soarele va fi umbrit un pic mai des.

Vântul va fi destul de vioi și ne va ajuta să facem față arșiței – va sufla din sud-est, cu o viteză de 2-7 metri pe secundă.

Presiunea atmosferică va fi normală astăzi, dar urmează două zile în care aceasta va fi ridicată.

În noaptea spre joi, 6 august, temperatura aerului va coborî până la +14..+17 grade în nord, +15..+18 în centru și +16..+19 în sud.

© Photo : SHSPrognoza meteo pentru următoarele 7 zile
Tablou meteo îngrijorător – ce ne așteaptă astăzi: Prognoza pentru 5-11 august - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile

Pentru joi sunt anunțate maxime termice cu două grade mai înalte decât miercuri: +30..+33 de grade în nord, +30..+34 grade în centru și +31..+34 grade în sud.

Până pe 9 august este în vigoare un Cod Galben de caniculă și pericol de excepțional de izbucnire a incendiilor, din cauza secetei și temperaturilor înalte.

De asemenea, până pe 10 august meteorologii au instituit un Cod Galben de secetă hidrologică în râurile mici și bazinele acvatice din țară – fenomenul este provocat de lipsa precipitațiilor și temperaturile înalte.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0