Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primăria Chișinău a declarat război unui fenomen tot mai răspândit pe străzi – Foto

© Sputnik / Miroslav RotariЛето
Лето - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Autoritățile municipale din Chișinău le-au cerut pretorilor de sector să identifice toate barierele și limitatoarele de acces instalate ilegal. Cei care le-au instalat sunt avertizați să le demonteze benevol și cât mai grabnic pentru că Primăria oricum le va demonta.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik.  Cei care au instalat ilegal pe străzile din Chișinău bariere și limitatoare de acces sunt avertizați să le demonteze neîntârziat. În caz contrar, Primăria Chișinău anunță că va proceda la demontarea acestora până în data de 30 septembrie.

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a adoptat o decizie în acest sens, după ce a constatat că în ultima perioadă au apărut tot mai multe bariere și limitatoare de acces montate ilegal pe drumurile publice.

Fenomenul are consecințe grave: barierele instalate ilegal îngrădesc libera circulație și pun în pericol siguranța traficului rutier, împiedică accesul serviciilor speciale și de intervenție către instituțiile publice, blocurile de locuințe și case.

CMC a dispus ca până pe 1 septembrie preturile de sector să identifice toate barierele și limitatoarele de acces montate ilegal pe străzi și/sau pe terenurile din proprietatea municipiului Chișinău. După 30 septembrie, potrivit Primăriei Chișinău, pretorii de sector urmează să prezinte rapoarte despre acțiunile întreprinse în vederea evacuării barierelor și limitatoarelor de acces identificate, numărul obiectivelor demontate benevol și forțat, cheltuielile suportate de autoritățile locale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0