Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Emisiunea ”ATITUDINI”

Abonare
Aproape 60 la sută dintre femeile din țara noastră, cu vârste între 25-61 de ani, nu au făcut niciodată testul citologic, potrivit unui studiu național. Și aceasta este o problemă, deoarece datorită testului poate fi prevenit cancerul de col uterin.

Pentru a atrage atenția asupra acestui fapt, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a relansat campania națională Păstrează sănătatea! Fă testul citologic! Detalii discutăm, la ”ATITUDINI”, cu Diana Văluță, șefa Unității de Coordonare a Implementării Screeningului Cervical din cadrul Institutului Mamei și Copilului și Victoria Condrat, fostă pacientă.

Aproape 60 la sută dintre femeile din țara noastră, cu vârste curpinse între 25-61 de ani, nu au făcut niciodată testul citologic, potrivit unui studiu național. Și aceasta este o problemă, deoarece datorită testului poate fi prevenit cancerul de col uterin. Boala nu reprezintă un pericol pentru viață doar dacă este depistată și tratată în stadii incipiente. Pentru a atrage atenția femeilor asupra acestui fapt, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a relansat campania națională Păstrează sănătatea! Fă testul citologic! Detalii discutăm, la ”ATITUDINI”, cu Diana Văluță, șefa Unității de Coordonare a Implementării Screeningului Cervical din cadrul Institutului Mamei și Copilului și Victoria Condrat, fostă pacientă.

Fluxul de știri
0