Euro și dolarul – tendințe opuse în cotații: Cursul valutar BNM pentru 5 august

CC0 / Nikolay Frolochkin / Купюры доллары и евро
Купюры доллары и евро - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După ce ieri urcase în raport cu toate principalele valute de referință, leul moldovenesc se depreciază astăzi în raport cu moneda euro și leul românesc, dar continuă să crească față de dolarul american, hrivna ucraineană și rubla rusească.  

CHIȘINĂU, 5 aug - Sputnik. La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru miercuri, 5 august, un dolar american echivalează cu 16,64 lei, un euro – cu 19,59 lei, o hrivnă ucraineană – cu 60 de bani, un leu românesc – cu 4,05 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 23 de bani.

© Photo : BNMRatele de schimb valutar BNM pentru 04 august 2020
Euro și dolarul – tendințe opuse în cotații: Cursul valutar BNM pentru 5 august - Sputnik Moldova
Ratele de schimb valutar BNM pentru 04 august 2020

În timp ce moneda euro s-a scumpit cu 4 bani, prețul dolarului a scăzut cu 3 bani de marți până miercuri în cotațiile BNM.

Prețul leului românesc a urcat cu un ban moldovenesc. Rubla rusească și hrivna ucraineană au coborât nesemnificativ în cotații, păstrându-și prețul anterior.

Ieftinirea dolarului este semnificativă pe piața valutară internă a Republicii Moldova: dacă pe 5 iulie 2020 moneda americană era cotată cu 17,23 lei, pe 5 august a coborât până la 16,64 lei la cursul oficial al BNM - scăderea este de 59 de bani. 

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0