Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum ajung moldovenii ilegal în Italia: Granița de Est e șvaițer - acuze la adresa României

© AFP 2024 / Carsten RehderEU border control
EU border control - Sputnik Moldova
Abonare
Presa din Italia acuză România că nu își păzește granițele și că cetățenii din Republica Moldova ajung ilegal în Peninsulă.

BRUXELLES, 5 aug - Sputnik. Intrarea cetățenilor din Republica Moldova în Italia este interzisă din cauza epidemiei de coronavirus, dar jurnaliștii de la două ziare din Peninsulă au descoperit cum este fentată legea pe ruta Chişinău-Roma.

La Repubblica descrie cum este încălcată legea pe ruta Chișinău-Roma din cauza corupției din vamă.

Un prim obstacol este vama de la Giurgiuleşti, poarta spre Europa. „În funcţie de cine e pe tură, moldovenii plătesc 50 de euro sau mai mult, atât vameşului cât şi şoferului de autocar", le-a povestit un şofer jurnaliştilor italieni.

Conform calculelor făcute de jurnaliști, vameşii ar putea câştiga şi 3.000 de euro pe tură, iar în 36 de ore, plătind 100 de euro pe bilet, cetățenii din Republica Moldova ajung la Milano, Trento, Padova sau Roma.

Potrivit acelorași ziare, șoferii ar fi informaţi dacă la destinaţie autorităţile italiene efectuează controale, dar ei opresc înainte de punctul de sosire şi călătorii îşi sună rudele să îi preia cu maşinile personale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0