Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tragedia de la Beirut: Agenția Navală, despre nava pe care s-ar fi produs explozia

© REUTERS / ISSAM ABDALLAHПоследствия взрыва в Бейруте
Последствия взрыва в Бейруте  - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Navală atrage atenția că, deocamdată, nu este cert faptul că deflagrația din Beirut s-a produs anume la bordul navei care a navigat anterior sub pavilion moldovenesc.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Nava „Rhosus”, pe care s-ar fi produs aseară o explozie puternică în timp ce se afla în zona portului Beirut (Liban), nu mai naviga sub pavilionul de stat al Republicii Moldova încă din anul 2014.

Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu, despre explozia din Beirut: Nava nu mai este sub Pavilionul Republicii Moldova

Precizarea este făcută astăzi de Agenția Navală a Republicii Moldova, care confirmă declarațiile făcute în dimineața zilei de premierul Ion Chicu. 

Agenția Navală informează că respectiva navă a fost înregistrată sub pavilion moldovenesc pe 23 februarie 2012, dar a fost radiată forțat în 2014 din Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova, din cauză că i-au expirat documentele de înregistrare.

„Proprietarul navei, conform informației din Registrul de Stat al Navei al Republicii Moldova, este o companie înregistrată în Panama. Totodată, această navă a fost transmisă în navlosire conform contractului (bareboat charter) la o companie din Insulele Marshall”, precizează Agenția Navală.

Totodată, autoritatea atrage atenția asupra faptului că, deocamdată, nu este cert faptul că deflagrația s-a produs anume la bordul acestei nave. În prezent, autoritățile din Liban investighează cazul și abia urmează să-și anunțe concluzia, menționează Agenția Navală.

Agențiile internaționale de presă au transmis că o explozie puternică s-a produs marți seara, 4 august, în zona portului Beirut. Potrivit autorităților locale, jumătate dintre clădirile orașului au fost avariate, spitalele au fost supraaglomerate din cauza numărului mare de victime. Conform ultimelor date, numărul morților ca urmare a exploziei este de 78 de persoane. Numărul celor răniți depășește 4.000 de persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0