Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Crește alarmant numărul copiilor infectați cu COVID-19: Măsurile întreprinse de autorități

Abonare
Numărul copiilor infectați cu COVID-19 crește alarmant. Viorica Dumbrăveanu a dispus activarea paturilor suplimentare pentru aceștia.

CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. În țara noastră se atestă o creștere alarmantă a numărului de copii infectați. Potrivit ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, la ședința Punctului Focal s-a discutat despre activarea paturilor suplimentare pentru copii.

”Atestăm o creștere a numărului de copii infectați, în acest context, astăzi am discutat cu colegii la ședința Punctului Focal privind activarea paturilor suplimentare pentru copii”, a scris Viorica Dumbrăveanu pe pagina de Facebook. 

Totodată, începând cu data de 3 august, pacienții infectați cu COVID-19, cu forme ușoare ale bolii, care întrunesc criteriile de spitalizare, sunt internați la Spitalul Raional Ialoveni. În acest sens, au fost activate 60 de paturi, iar până acum au fost internați 21de pacienți.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Cel mai experimentat doctor rupe tăcerea! Aruncă în aer toată politica anti-COVID!

La Spitalul Clinic Municipal “Sfânta Treime”, a doua instituție medicală activată ieri, sunt internați pacienții în stare gravă și extrem de gravă, cu prezența maladiilor concomitente severe. Deja au fost internați 18 pacienți, în total fiind activate 180 de paturi, inclusiv 18 pentru terapie intensivă.

Toate acțiunile și măsurile sunt întreprinse în funcție de situația epidemiologică și pentru consolidarea sistemului de sănătate în lupta cu COVID-19. Viorica Dumbrăveanu a îndemnat populația să respecte măsurile de protecție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0