Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce riscă provocatorul care a spart ușa Guvernului cu un buzdugan - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariVeteranii de război protestează în fața Guvernului
Veteranii de război protestează în fața Guvernului - Sputnik Moldova
Abonare
Provocatorul care a spart ușa Guvernului cu buzduganul a fost trimis în judecată. Acesta este cercetat pentru huliganism.

CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. Dosarului de învinuire a bărbatului care în luna martie a spart ușa Guvernului cu un buzdugan a fost finalizat și expediat în judecată. Despre aceasta informează Procuratura municipiului Chișinău.

Veteranii de război protestează în fața Guvernului - Sputnik Moldova
Societate
Ce riscă bărbatul care a spart ușa Guvernului cu un buzdugan: Detalii de la Poliție

Incidentul a avut loc în data de doi martie 2020, în timpul unui protest al veteranilor războiului de pe Nistru. În timp ce protestatarii înaintau spre ușa Guvernului, provocatorul a ieșit înaintea tuturor și a deteriorat cu un buzdugan una dintre ușile de sticlă ale sediului Executivului.

Acesta este cercetat sub aspectul infracțiunii de ”huliganism” pentru care legislația prevede amendă de cel mult 52 500 de lei sau de la 180 la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la trei ani.

În timpul urmăririi penale, bărbatul a achitat, în mod benevol, prejudiciul de 2444 de lei cauzat statului prin infracțiune Inculpatul nu a luptat în conflictul armat de pe Nistru, veteranii războiului refuzând să-și asume răspunderea pentru acțiunile acestuia, rugând să nu fie asimilați cu gestul său.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0