Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când va fi testat pe copii vaccinul împotriva COVID-19

© REUTERS / Dado RuvicВакцина
Вакцина - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru a începe testarea vaccinului, se colectează documentele necesare, sunt implicați pediatrii - toate actele vor fi transmise Ministerului Sănătății din Rusia pentru a obține permisiunea corespunzătoare.

CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. Startul testării pe copii a vaccinului împotriva COVID-19 este programat pentru ianuarie-februarie 2021. Declarația a fost făcută pentru RIA Novosti de către șeful Centrului Național de Cercetare „Gamaleya”, Alexander Gunzburg.

"Acum am început să elaborăm un pachet de documente, pentru că institutul nu a efectuat niciodată teste pe copii. <...> Pediatrii cunosc aceste caracteristici, iar împreună cu aceștia redactăm acum un pachet de documente pe care îl vom transmite Ministerului Sănătății, pentru a putea fi efectuate testele pe copii, dar numai după ce terminăm toate studiile pe adulți”, a explicat Gunzburg.

El a explicat că testarea va începe iarna, deoarece a treia fază a testării vaccinului împotriva noului tip de coronavirus pe adulți va dura aproximativ cinci luni. Este planificat ca la această etapă să devină participanți aproximativ 2.000 de pacienți.

Testarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului

Anterior, ministrul rus al Sănătății, Mihail Murashko, a anunțat despre gradul ridicat de pregătire a două vaccinuri rusești, care sunt dezvoltate de către Centrului Național de Cercetare „Gamaleya” și Centrul științific Novosibirsk „Vector” al Rospotrebnadzor. 

Vaccin „Gamaleya” a fost testat la Universitatea Sechenov și la spitalul „Burdenko” pe două grupuri de voluntari. Studiile vaccinului „Vector” au început pe 28 iulie.

Vaccin - Sputnik Moldova
OMS a anunțat când vor obține oamenii vaccinul împotriva coronavirusului

Murashko a subliniat că autoritățile ruse intenționează să înceapă vaccinarea în masă în octombrie. În primul rând, vaccinul va fi administrat reprezentanților „grupurilor speciale”, în special medicilor și profesorilor.

Specialiștii au elaborat preparatul împreună cu Ministerul Apărării. La sfârșitul lunii iulie, un al doilea grup de 20 de voluntari a fost externat din spitalul militar. Datele obținute în timpul cercetării au confirmat că, în urma vaccinării, voluntarii au format anticorpii necesari, iar componentele vaccinului sunt sigure și bine tolerate de om.

Moscova ajută și țările CSI încă de la începutul pandemiei - trimite medici, medicamente și echipamente medicale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0