Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A fost anunțat câștigătorul votului on-line al concursului fotografic ”Stenin”

© Sputnik / Мария Лопатто / Accesați arhiva multimediaОткрытие выставки победителей конкурса им. Андрея Стенина в Будапеште
Открытие выставки победителей конкурса им. Андрея Стенина в Будапеште - Sputnik Moldova
Abonare
Câștigătorii concursului ”Andrei Stenin” vor fi anunțați în luna septembrie și tot atunci va fi inaugurată la Moscova expoziția laureaților.

CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. Internauții au recunoscut drept cea mai bună lucrare din  cadrul concursului internațional ”Andrei Stenin”  fotografia „Insula Wrangel” realizată de jurnalistul din Primorie Iuri Smitiuk. Aceasta îi înfățișează, ”într-un habitaclu natural”,  pe cercetătorul și inspectorul rezervației cu același nume Pavel Kulemeev.

© Photo : Stenincontest / Юрий СмитюкFotografia jurnalistului Iurie Smitiuka ”Insula Wrangel”
A fost anunțat câștigătorul votului on-line al concursului fotografic ”Stenin” - Sputnik Moldova
Fotografia jurnalistului Iurie Smitiuka ”Insula Wrangel”

Insula Wrangel este cea mai nordică insulă-rezervație din zona arctică a Rusiei. Meridianul 180 al Oceanului Arctic împarte insula aproape în jumătate, datorită cărui fapt el se află și în emisferele vestică, și în cea estică ale globului pământesc. Vizitele în rezervația naturală de pe insula Wrangel sunt limitate, dar există aproximativ 10 trasee turistice pe timp de vară și toamnă. Prezența turiștilor este permisă aici numai atunci când sunt însoțiți de rangeri. Ei asigură securitatea turiștilor și, desigur, a animalelor care trăiesc pe insulă.

În septembrie, concursul ”Andrei Stenin” va anunța câștigătorii pe site-ul stenincontest.ru | stenincontest.com, în același timp, la Moscova se va deschide o expoziție a laureaților concursului. De asemenea, organizatorii concursului intenționează să înceapă tradiționalul road-show al câștigătorilor în orașele lumii înainte de sfârșitul anului.

Фотокорреспондент Андрей Стенин - Sputnik Moldova
In memoriam Andrei Stenin: Omul cu aparatul de fotografiat
Concursul internațional de fotojurnalism ”Andrei Stenin” este o competiție anuală organizat pentru tinerii jurnaliști care au între 18 și 33 de ani. În 2020, concursul a reunit peste 5 mii de lucrări din 75 de țări ale lumii. De la începutul competiției în 2014, fotografiile câștigătorilor au fost expuse la Moscova, Cape Town, Budapesta, Madrid, New Delhi, Milano, New York, Ankara, Buenos Aires și alte orașe din întreaga lume. Depunerea cererilor demarează anual pe 22 decembrie, de ziua fotoreporterului AIP ”Rossiya Segodnya” Andrei Stenin, care a murit în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.

Concursul este sprijinit de partenerii: Agenția Intenațională de Presă și Radio Sputnik, Agenția de Presă Askanews, mediaholding Independent Media, Agenția de Presă Notimex, Ațenția de știri ANA, postul de televiziune și portalul RTShanghai United Media Group (SUMG), pagina web a ziarului China Daily, The Paper, rețeaua media Al Mayadeen, Agenția de presă Prensa Latina, Agenția News1, portalul DBW, portalul de știri Brasil247. În calitate de parteneri de breaslă concursul este sprijinit de: «National Geographic Россия», portalul Russian Photo, portalul Photo-study.ru, școala de fotografiw «Академия фотографии», Portalul de informații YOung JOurnalists, jurnalul FotoargentaКлуб фотожурналистики Нью-Дели, jurnalul Enfoque Visual, jurnalul LF Magazine, platforma-partener internațională — festivalul PhotON.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0