Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Factorii de risc care pot duce la hepatita B

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaЗабор крови для исследования на наличе инфекций
Забор крови для исследования на наличе инфекций - Sputnik Moldova
Abonare
Medicul-hepatolog, șeful departamentului de cercetare a terapiei inovatoare a primei Universități de Stat de Medicină din Moscova, a avertizat despre factorii de risc care pot duce la hepatita B. Printre aceștia, obezitatea și abuzul de alcool.

BUCUREȘTI, 3 aug - Sputnik. Medicul-hepatolog, șeful departamentului de cercetare a terapiei inovatoare a primei Universități de Stat de Medicină din Moscova "Sechenov", Cehavdar Pavlov, a prezentat la postul de radio „Govorit Moskva” simptomele ce indică îmbolnăvirea unei persoane cu hepatita B, transmite RIA.

Doina Rotundu - Sputnik Moldova
De ce întârzie tratamentul promis bolnavilor de hepatită virală C în iulie 2017
Potrivit acestuia, nu există simptome specifice într-un stadiu incipient, ele apar la „stadii avansate” - aceasta este o creștere a volumului abdomenului sau umflarea picioarelor.

Cu toate acestea, un test de sânge - o reacție în lanț a polimerazei la agentul cauzal al acestei boli - va ajuta la determinarea corectă a prezenței virusului hepatitei B.

De asemenea, medicul a avertizat despre factorii de risc care pot duce la hepatita B. Printre aceștia, obezitatea și abuzul de alcool.

„Deteriorarea ficatului la persoanele supraponderale cu diabet zaharat de tip 2 este principalul factor care duce la dezvoltarea bolilor hepatice. Nu trebuie să uităm de alcool”, a explicat el.

În același timp, combinația de alcool cu ​​viruși și obezitate provoacă o dezvoltare accelerată a stadiului de afectare a ficatului, ceea ce duce la complicații.

O parte semnificativă a persoanelor infectate cu virusul hepatitei B poate conștientiza boala numai atunci când devine cronică, uneori la câteva decenii după infecție. Neștiind despre boală, ei o pot transmite altor oameni.

Infecțiile cu hepatită B pot deveni cronice și pot duce la ciroză și cancer la ficat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0