Kiev: Un bărbat a pătruns într-o bancă și a amenințat cu detonarea unei bombe

© Photo : Міністерство внутрішніх справ УкраїниМужчина угрожает взорвать бомбу в киевском бизнес-центре
Мужчина угрожает взорвать бомбу в киевском бизнес-центре - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat a pătruns într-o bancă din centrul Kievului și amenință cu detonarea unei bombe. Poliția poartă tratative cu el.

CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. Un bărbat a pus pe jar poliția din capitala Ucrainei, după ce a amenințat că detonează o bombă într-o bancă din incinta unui centru de business din Kiev, a anunțat viceministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gherașenko.

“Pe 3 august, ora 12:00, poliția a fost contactată de o reprezentantă a Universal Bank, care a anunțat că în filială a pătruns un bărbat necunoscut de 35 de ani. Acesta a declarat că are în rucsac o bombă și a cerut să fie chemată poliția. Angajații instituției bancare au părăsit încăperea, iar șeful filialei a rămas din propria inițiativă în clădire. A fost demarată operațiunea specială a poliției “Grom” (Tunetul). Reprezentanții forțelor de ordine poartă tratative cu teroristul”, a scris Gherașenko pe pagina lui de Facebook.

De asemenea, oficialul a solicitat cetățenilor să evite zona din preajma străzilor Vladimirskaia și Bogdan Hmelnițki. 

Luare de ostatici în Ucraina - Sputnik Moldova
Presa ucraineană anunță că în orașul Luțk s-au auzit mai multe explozii

În cele din urmă, bărbatul, care este cetățean al Uzbenistanului a fost reținut. Acum sunt efectuate verificări în cadrul centrului de business, pentru a stabili dacă există sau nu obiecte explozibile în interior. 

Acesta este deja al treilea caz de luare de ostatici în Ucraina în ultima lună. Pe 21 iulie, în centrul orașului Luțk un bărbat necunoscut a pătruns într-un autobuz cu 13 de pasageri, având asupra lui un dispozitiv explozibil și o armă. Tratativele cu teroristul au durat peste 10 ore: acesta a cerut ca președintele Vladimir Zenenski să înregistreze un video în care să îndemne oamenii să privească filmul “Pământenii”.

Șeful statului ucrainean a îndeplinit cerințele bărbatului și a discutat cu el la telefon, după care teroristul a eliberat toți ostaticii și a fost reținut.

Peste două zile, în regiunea Poltava, un bărbat care urma să fie arestat pentru furtul unui automobil, a amenințat cu detonarea unei grenade, a luat ostatic un polițist și a plecat cu un automobil, oferit de reprezentanții forțelor de ordine. Mai târziu, acesta a eliberat ostaticul și a dispărut. Ulterior, Anton Gheranșenko a anunțat că polițiștii au descoperit locul aflării criminalului și l-au lichidat în timp ce încerca să ia ostatic un alt polițist.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0