Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Căile ferate – ce planuri au autoritățile pentru acest sector

© Sputnik / Miroslav RotariЖелезнодорожный вокзал
Железнодорожный вокзал - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Ion Chicu a venit astăzi cu un mesaj de felicitare pentru angajații Întreprinderii „Calea Ferată din Moldova”, dat fiind că mâine, în prima duminică a lunii august, este marcată Ziua Feroviarului.

CHIȘINĂU, 1 aug - Sputnik. "Tradițional, în prima duminică a lunii august, marcăm Ziua Feroviarului. Este un bun prilej pentru a felicita pe toți cei care și-au legat destinul de magistrala de fier a țării și a le aduce sincere mulțumiri pentru munca și dedicația lor", scrie premierul Chicu în mesajul său.

El spune că Calea Ferată a fost întotdeauna una dintre cele mai mari întreprinderi din Republica Moldova, după numărul de angajați, și deține o parte considerabilă pe piața transportului de călători și de mărfuri. De aceea reprezintă un domeniu strategic pentru economia țării.

Anul acesta se împlinesc 164 de ani de la inaugurarea primei linii de cale ferată din  Republica Moldova. Astfel se face că istoric fiecare angajat a avut o contribuție importantă la dezvoltarea întreprinderii, ceea ce a condus la îmbunătățirea serviciilor oferite de Calea Ferată pentru oameni.

Ion Chicu a trecut în revistă investițiile pe care le-a făcut guvernul său în acest domeniu.

"În acest an, în premieră de la proclamarea independenței Republicii Moldova, Guvernul face investiții majore în modernizarea infrastructurii feroviare. Întreprinderea a intrat deja în posesia primelor 6 locomotive moderne din cele 12 prevăzute într-un proiect amplu de resuscitare a activității CFM-ului, în valoare de 110 milioane de euro. În continuare va fi reabilitat tronsonul Bender-Giurgiulești cu o lungime de 233 de kilometri, pentru aceste lucrări fiind alocate deja 95 milioane de euro", a afirmat premierul.

El mai spune că, odată cu implementarea acestor proiecte, cetățenii vor putea beneficia de servicii de  calitate și condiții confortabile, iar mediul de afaceri va avea un partener de încredere pentru desfășurarea activității.

O sarcină strategică pentru dezvoltarea în continuare a transportului feroviar din Moldova, spune Chicu, este integrarea organică în sistemul european de transport. Cu siguranță, aceasta ar face Republica Moldova mult mai atractivă pentru investitori. Iată de ce Guvernul va implementa în continuare acele soluții care vor contribui la modernizarea întreprinderii și la creșterea nivelului de trai al angajaților.

În final, în numele Guvernului, el le-a urat tuturor sănătate, curaj și putere. "Vă sunt recunoscător pentru profesionalismul și dăruirea de care dați dovadă și vă doresc succes în tot ceea ce faceți!", a conchis ion Chicu în mesajul său de felicitare adresat feroviarilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0