Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CSJ a decis: Primăria Chișinău, obligată să vândă un teren proprietarilor magazinului UNIC

© Sputnik / Miroslav RotariCurtea Supremă de Justiție
Curtea Supremă de Justiție - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Curtea Supremă de Justiție a decis ca reprezentanții primăriei Chișinău să vândă un teren de 1,38 hectare proprietarilor magazinului UNIC.

CHIȘINĂU, 1 aug - Sputnik. Autoritățile publice locale de la Chișinău au fost obligate de Curtea Supremă de Justiție să vândă proprietarilor magazinului Universal Central UNIC terenul de 1,38 ectare aferent clădirii și să încheie un contract de locațiune cu agentul economic pentru un teren de 0,21 hectare, situat în apropierea magazinului. 

Дом-музей Пушкина - Sputnik Moldova
Cum va fi reparată Casa-muzeu „A. S. Pușkin” din Capitală

 „Se respinge recursul depus de către Consiliul municipal Chișinău, reprezentat de către Tudor Tofan. Se menține decizia din 29 ianuarie 2019 a Curții de Apel Chișinău și hotărârea din 26 iunie 2017 a Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, în cauza de contencios administrativ, la cererea de chemare în judecată depusă de către Societatea pe acțiuni magazinul Universal Central ”UNIC” împotriva Consiliului municipal Chișinău cu privire la constatarea neexaminării în termen a cererii, obligarea examinării cererilor, cu transmiterea în rezultatul privatizării a terenului în proprietate și obligarea semnării contractului de vânzare-cumpărare și încheierii contractului de locațiune”, se regăsește în textul deciziei Curții Supreme de Justiție. 

Reprezentanții magazinului ”UNIC” au acţionat în anul 2016 în judecată Consiliul Municipal şi Primăria municipiului Chişinău după ce administraţia locală i-a respins solicitarea de a privatiza terenul aferent edificiului şi de a lua în arendă un alt teren din preajmă. Ambele terenuri aparţin primăriei Chișinău dar, de mai mulţi ani, sunt date în folosinţă magazinului ”UNIC”.

Тактико-специальные учения сил спецназа, trupe militare - Sputnik Moldova
Societate
"Lovitura de stat" trebuia să înceapă de la magazinul UNIC şi Filarmonică

Primele două instanţe de judecată au dat dreptate Centrului comercial UNIC, obligând Primăria Chişinău să vândă acel teren. Potrivit ultimei evaluări din 2009 terenul al valora peste 28 de milioane de lei.

Ulterior, decizia a fost contestată la Curtea Supremă de Justiție. Magistrații au casat decizia favorabilă pentru reprezentanții centrului comercial ”UNIC” și au trimis dosarul la Curtea de Apel Chișinău pentru rejudecare. Și de ceastă dată judecătorii au menținut decizia primei instanțe. Decizia Curții Supreme de Justiție este irevocabilă și nu mai poate fi supusă nici unei căi de atac.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0